Výpis všech článků se štítkem Jihomoravský kraj.

Kohoutovický_potok_teče_do_SvratkyKrajský úřad Jihomoravského kraje, odbor životního prostředí oznámil návrh na vyhlášení zvláště chráněného území a jeho ochranného pásma. Konkrétně v lokalitě „Údolí Kohoutovického potoka“.

Daniel RychnovskýPrezident Václav Klaus vyhlásil termín, v němž budou voliči moci rozhodnout o nových krajských zastupitelstvech a třetině Senátu. Volit se bude v pátek 12. a sobotu 13. října.

Brno – Krajský úřad projekt nového vstupu do zoo v brněnských Kníničkách posvětil. Odpůrcům plánovaného parkoviště nepomohly ani posudky od znalců.

V Jihomoravském kraji, v jehož čele stojí nejoblíbenější sociálnědemokratický hejtman Michal Hašek, by se v případě aktuálního konání voleb do krajských zastupitelstev stala nejsilnější stranou ČSSD (26,9%). Jihomoravští sociální demokraté si tak oproti poslednímu šetření společnosti SANEP pohoršili o 2,2 procentního bodu. S ohledem na zjištění aktuálního průzkumu SANEP týkající se oblíbenosti hejtmanů, podle kterého Michal Hašek čelí značnému úbytku příznivců, lze odliv jihomoravských voličů této strany označit za relativně nízký. Po zisku 18,6% následuje KSČM, která se tak umístila před TOP 09 (10,9%), KDU-ČSL (10,7%), ODS (9,5%) a SPOZ, která by obdržela hlasy od 5,9% rozhodnutých voličů. Pod pětiprocentním volebním prahem se dále pohybuje Strana zelených (2,3%), VV (1,1%) a LEV 21 se ziskem 0,6% hlasů. Jinému politickému uskupení by dalo hlas 13,5% voličů z Jihomoravského kraje.

Jihomoravští hasiči v minulých dnech vyjížděli hned k několika velkým požárům trávy a lesa. Hejtman proto ve středu přistoupil na jejich návrh a vyhlásil dobu zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Nesmí se tak na vymezených místech rozdělávat oheň, ale ani kouřit.

Radní Jmk David Macek podal v souvislosti ze schvalováním Zásad územního rozvoje informace o třech žalobách, podaných koncem roku 2011.

Jižní Morava – Velké střídání stráží mají na programu jihomoravští lidovci. Alespoň co se týče kandidátky do krajského zastupitelstva. Ze současných šestnácti zastupitelů jich totiž na prvních dvaceti místech figuruje jen sedm.