Výpis všech článků se štítkem Jiří Mihola.

Letos se také Kohoutovice zapojují do předvolebního maratonu voleb do Poslanecké sněmovny. Z možných variant propagace jsme se rozhodli využít možnosti přivést do Kohoutovic představení bratrů Chabičovských s pohádkovými bytostmi (Olafa, Annu, Elsu, Hanse, Kristoffa nebo Svena), skákací hrad a další zábavné atrakce pro děti a jejich rodiče.
Pozvěte prosím své přátele a známé a společně přijďte tuto středu od 15.00 do 17.30 hodin na parkoviště při ulici Richtrova. (mapa)

V neděli 5. 3. 2017 se v podvečer v Domku Svaté rodiny konala výroční členská schůze. Té se zúčastnilo 33 z 48 členů místní organizace.

Na schůzi proběhly volby členů výboru místní organizace a delegátů na městskou konferenci. Předsedou místní organizace byl zvolen Jakub Hruška, 1. místopředsedou Ing. Pavel Bartoš, 2. místopředsedou Ondřej Valeš. Členy výboru pak byli zvoleni Jitka Adolfová, Ing. Jakub Sychra, PhDr. Petr Hruška, MBA, Jaroslav Suchý.

Pozvání na výroční členskou schůzi přijali tři hosté. Prvním z nich byl předseda okresní organizace a poslanec parlamentu ČR Mgr. Jiří Mihola, Ph.D., který přiblížil témata z celostátní politiky, včetně aktuálního záměru společné kandidátní listiny do voleb do PS PČR se Starosty a nezávislými.

Dalším milým hostem byl Mgr. Petr Hladík, který je 1. náměstkem primátora města Brna. Ten ve svém pozdravu představil již fungující i plánované projekty města Brna, za které se zasadila KDU-ČSL.

Třetici hostů doplnil host, který je v Kohoutovicích “doma”, Mgr. Jaroslav Suchý. Ten zastává v současné době post radního města Brna v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy. I on zmínil některé z plánovaných projektů města.

VČS se usnesla na řadě usnesení, z nichž určitě stojí za zmínku poděkování odstupujícímu výboru MO, zvláště pak odstupujícímu předsedovi. Členové MO společně uctili minutou ticha památku všech, kteří nás předešli na věčnost.

Vzhledem k náročnému programu mnoha voleb a vystoupení hostů trvala letošní Výroční členská schůze déle, než je zvykem.

jiri-mihola-velky-patekV řadě zemí je Velký pátek státním svátkem. Příští rok se k nim velmi pravděpodobně přidá i Česká republika. Poslanecký návrh zákona zařazující Velký pátek mezi ostatní státem uznávané svátky projedná vláda.

Velikonoční přání 2012Lidovci navrhnou, aby byl Velký pátek uznán i v Česku jako svátek a den volna, jak je tomu i jinde v Evropě. Záměr oznámil předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jiří Mihola. Připomněl, že Velký pátek připomínající ukřižování Ježíše, již svátkem byl, ale skoncovali s tím komunisté za minulého režimu v 50. letech.

Jiří MiholaV parlamentních volbách se KDU-ČSL umístilo v jihomoravském kraji na čtvrtém místě s 10,26% hlasů. Celkem tedy podpořilo KDU-ČSL v Jihomoravském kraji 58 928 voličů.

imag0554u2 Dnes odpoledne se před zdravotním střediskem v Kohoutovicích v rámci předvolební kampaně do krajských a senátních voleb postavil skákací hrad. Děti se tak mohli pořádně vydovádět na hradě a dospělí měli možnost se osobně potkat s kandidátem do senátu MUDr. Danielem Rychnovským či některými kandidáty do krajského zastupitelstva např. Klárou Liptákovou, Jiřím Miholou a dalšími.
Ti, kteří přišli, si mohli chvíli posedět u kávy či čaje a v klidu tak probrat s kandidáty volební program a současné nepříznivé politické podnebí. Není nad to si s kandidáty pohovořit osobně, lze totiž zjistit, jací doopravdy jsou.

V Kohoutovicích ještě bude možnost se s kandidáty potkat. Budeme rádi, když se sami přijdete přesvědčit o kvalitách našich kandidátů.

Zde máte možnost se podívat na pár fotografií, jak odpoledne probíhalo.

Sestry a bratři,
v posledních dnech jsme svědky naprosto neuvěřitelných mediálních vyjádření ve vztahu k církevním restitucím a to zejména ze strany ČSSD (docela by mě zajímalo, jak to nyní vidí křesťané ve jejich řadách). Neměli bychom nad tím jenom mávnou rukou a myslet si své. Podobné podněcování náboženské či jiné nesnášenlivosti, zneužívání neznalosti, hlouposti, nevraživosti a hlavně ZÁVISTI, už v dějinách způsobilo mnoho zlého. Měli bychom se mít na pozoru, vždyť se dost často ukazuje, že je naše demokracie i pod více než dvaceti letech buď stále nezralá, není -li to spíše jakási postdemokracie, mediokracie, kmotrokracie či něco jiného.