Výpis všech článků se štítkem Julia Tymošenková.

V době, kdy na Ukrajině eskaluje kampaň proti bývalé premiérce Julii Tymošenkové, se Evropský parlament z iniciativy Zuzany Roithové a na návrh poslaneckého klubu Evropské lidové strany zabýval zhoršující se situací na Ukrajině. Debata ukázala, že naprostá většina poslanců odsuzuje provázanost ukrajinské generální prokuratury s vládnoucí politickou garniturou, případy selektivní justice, nedostatečnou transparentnost soudních procesů, které jsou symbolické pro současnou Ukrajinu presidenta Janukovyče. Jde o zneužívání veřejné moci k odstraňování opozice. Pokud nastávající parlamentní volby nebudou demokratické, pak evropské státy těžko podepíší a ratifikují již dojednanou asociační dohodu, která by Ukrajinu přiblížila k EU.

Zuzana RoithováOdmítá, že by ohlášení prezidentské kandidatury šikovně načasovala na dobu, kdy se objeví v médiích jako emisar Evropského parlamentu, když zkoumala zdravotní záznamy uvězněné ukrajinské expremiérky Julie Tymošenkové.
„Mrzí mě, že si to takto vykládáte,“ říká Zuzana Roithová v rozhovoru, který si můžete přečíst ZDE.

Julia Tymošenková si odpykává trest za uzavření údajně nevýhodné smlouvy o dodávkách plynu z Ruska. Je to skutečný trest za chybu – nebo jen politická hra? A jak by vlastně měla vypadat finanční odpovědnost politiků za špatná rozhodnutí? V Tahu dámou diskutovaly europoslankyně Zuzana Roithová a dvě novinářky – Dana Schmidt a Kateřina Šafaříková.
Záznam pořadu můžete shlédnout na adrese:www.ceskatelevize.cz/porady/10315089302-tah-damou/