Výpis všech článků se štítkem juventus.

Již ve svém minulém článku jsem psal, že pravidla pro přidělení startovacího bytu byla velmi přísná – jak nakonec taky Komise bydlení Magistrátu města Brna (MmB) odhlasovala (viz materiál Zastupitelstva města Brna ZMB Z6/1769 str. 5).

Napsal jsem o startovacích bytech článek do srpnového Kohoutovického kurýra. Redakční rada svým hlasováním můj článek neotiskla, prý z důvodů nepravdivých informací. V materiálu ZMB Z6/1769 str. 2 se píše, že do 30.6. byly podány 4 žádosti o startovací byt a po prodloužení termínu do konce srpna bylo podáno dalších 27 žádostí. Tedy nebyl objektivní důvod neotisknout článek, ale o tom nemá být a ani není tento článek.

Když se 4. května zde na webu KDU-ČSL objevil článek „Vylosujte si byt“ , předpokládal jsem, že o startovací byty v budově bývalého Juventusu, Stamicova 11, bude obecně v Brně veliký zájem a losování žadatelů bude nutností. Ale opak se stal pravdou. V původním dokumentu na úřední desce „Nabídky startovacích bytů“ byl termín podání žádostí do 29. 6. 2012. Do této doby se na Magistrátu města Brna přihlásili jen 4 žadatelé, přitom volných bytových jednotek je celkem 44.

Statutární město Brno, městská část Brno-Kohoutovice, Bašného 36, 623 00 Brno,  v souladu s ust. § 39 odst. 1 zák. č. 128/2000 Sb., v platném znění, vyhlašuje záměr obce na pronájem nebytových prostor v domě Stamicova 11, Brno-Kohoutovice, za následujících podmínek: