Výpis všech článků se štítkem kandidátka na prezidentku.

Zuzana Roithová kritizuje ve svém novoročním blogu prezidentskou amnestii. Blog již dosáhl sledovanosti 32 tisíc přístupů.

Ze všech prezidentských kandidátů měla Zuzana Roithová vůbec nejmenší podíl neplatných podpisů. Pomohl jí k tomu i unikátní pyramidový systém desítkářů, stovkařů a tisíckářů, kteří sháněli podpisy primárně mezi známými a v rodině. Roithová je první ze tří žen bojujících o Hrad, kterou představujeme v podrobném profilu.

Zuzana Roithova má podle zveřejnění výsledku správního řízení Ministerstva vnitra nejmenší chybovost ze všech prezidentských kandidátů. Konkrétně 4,22 % v 1. kole a 3,32 % ve 2. kole kontrolovaných vzorků. Pro srovnání – Miloš Zeman nebo Jan Fischer měli v obou vzorcích chybovost přes 11 %, Tomio Okamura dokonce 19 %.

Vážené sestry, vážení bratři – dámy a pánové,
v pondělí 29. října 2012 jsem na Ministerstvu vnitra podala oficiální kandidaturu na úřad prezidenta České republiky. Součástí bylo i předání zkontrolovaných a roztříděných podpisových archů, které podpořilo 80.894 z Vás.
Dovolte mi poděkovat Vám všem, kdo jste pomohli sebrat podpisy podporující mou kandidaturu na úřad prezidenta ČR. Věnovali jste mi nejen svůj volný čas a nemalé úsilí, ale zaručili jste se za mě před ostatními svým jménem. A toho si nesmírně vážím. Oceňuji také Vaši pečlivost a důslednost, díky níž je minimalizována chybovost. V neposlední řadě chci poděkovat všem, kteří celý systém sběru podpisů vymysleli, organizovali a na závěr podpisové archy několik dní třídili, kontrolovali a číslovali. Jejich systematičnost a důslednost je obdivuhodná.

Lidovecká europoslankyně Zuzana Roithová dnes na ministerstvu vnitra oficiálně podala kandidaturu na prezidentku. Podpořila ji petice s podpisy asi 81 tisíc lidí. Čestné funkce navrhujícího občana se ujal filozof a bývalý ministr školství Jan Sokol. Sám v roce 2003 neúspěšně usiloval o pozici hlavy státu proti Václavu Klausovi.

V Paláci Charitas je již dnes uloženo 66 848 podpisů na podporu kandidatury Zuzany Roithové na prezidentku České republiky.  Sběr podpisů nadále pokračuje a Zuzana Roithová vstupuje do boje o Hrad.

Lidovcům se už podařilo nasbírat potřebných 50 tisíc podpisů pod kandidaturu europoslankyně Zuzany Roithové. Její volební tým teď kontroluje petiční archy a splněné číslo chce ohlásit na začátku příštího týdne. Serveru Lidovky.cz to sdělila sama Roithová i mluvčí strany Martin Horálek.

Proč je volání pro Čechy mnohonásobně dražší než třeba pro Poláky? A proč naše vláda váhá s implementací evropských směrnic, které by české spotřebitele ochránily? Nejen o tom hovořila Zuzana Roithová v pořadu České televize MÁTE SLOVO