Výpis všech článků se štítkem kaple.

16002776_1207382672702805_752071935238644177_n

V neděli 12.2.2017 se v  18:00 v kapli Svaté rodiny v Kohoutovicích uskuteční Benefiční koncert. K poslechu zahrají Duo Lyriko – Štěpán a Magdalena Graffovi – housle, Petr Levíček – tenor, Martin Jakubíček – varhany. Výtěžkem z benefice bude spolufinancováno dokončení rekonstrukce Domku Svaté rodiny.

Více podrobností včetně skladeb, které zaznějí, naleznete na přiloženém plakátku.
Všichni jste srdečně zváni!

Tento rok se uskuteční celkem dva plesy.

V pátek 27. ledna 2017 od 19:00 již 13. ročník Maškarního plesu v hotelu Myslivna. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina Benny Q. Vstupné 350 kč.

maškarní-ples-brno-kohotuovice-hotel-myslivna

V sobotu 11. února 2017 se pak uskuteční v sále Katolického domu v Žebětíně tradiční Farní ples. Zahraje skupina Blackhats. Vstupné 150 kč. Předprodej lístků v neděli 29. ledna a 5. února 2017 v 8:30 a 11:30 v Domku Svaté rodiny, Bašného 40.

15672636_1195344810573258_4523733232523280800_n

15741171_1193743920733347_515066545549987244_n

Symboly Vánoc jsou kromě kapra, stromečku, cukroví a dárků také koledy. Nezapomněli jsme na ně ani v Kohoutovicích. Zde se v Kapli sv. Rodiny konaly sváteční bohoslužby, z nichž vybrané 24.,25. a 30.12.2016, byly hudebně doprovázeny buď Sborem mladých nebo sborem Kůrnice. Jednalo se o příjemné zpestření a zvýraznění kouzelné atmosféry Vánoc. Oběma sborům patří srdečný dík.

15698330_1193744230733316_5818268399733092688_n 15781634_1193744287399977_4937076750110201896_n

DSC_0134

Všichni, kteří si kladete otázku, jak to bude s bohoslužbami v Kohoutovicích v období Vánoc, nezoufejte. Zde přinášíme přehled. Vybrané mše svaté budou i s hudebním doprovodem. Stejně tak bude k dispozici betlémské světlo či návštěva Betléma.

24. 12. 16:00 Štědrý den, mše svatá pro děti, hudební doprovod Sbor mladých, 22:00 Půlnoční mše svatá, slouží P. Jan Pacner, hudební doprovod sbor Kůrnice

25. 12. 7:30, 10:30 slavnost Narození Páně, hudební doprovod sbor Kůrnice

26. 12. 10:30, svátek sv. Štěpána

30. 12. 18:00, slavnost Svaté rodiny (patrocinium kaple); během mše svaté obnova manželských slibů a žehnání manželům, hudební doprovod sbor Kůrnice

31. 12. 16:00, u příležitosti ukončení občanského roku

1. 1. 7:30, 10:30 slavnost Matky Boží, Panny Marie

6. 1. 17:00, slavnost Zjevení Páně

Betlémské světlo bude k dispozici 24. a 25. 12. po všech mších svatých.

Od 24. 12. do 8. 1. půl hodiny před a po každé mši svaté možnost návštěvy Betléma.

Rok se s rokem sešel a je to tu! První adventní neděle. Na věnci už hoří první svíčka, vůně pečeného cukroví se nese domem, děti netrpělivě počítají dny do 24. prosince.

Pro hlubší prožití tohoto období je možnost stažení aplikace „Průvodce adventem“ do chytrých telefonů a tabletů. Je možné tak učinit zdarma pomocí služby „Obchod Play“.

Dnes jsme měli možnost ji v Kohoutovicích oslavit v kapličce Svaté rodiny. Z celého srdce Vám přejeme za tým KDU-ČSL co nejpoklidnější prožití adventní doby v okruhu těch, které máte rádi. 🙂

Autor fotky Jiří Mihola, zdroj: facebook KDU-ČSL

DSC_0191

V neděli 13.11.2016 proběhla již tradiční akce „Svatomartinské víno“. O tom, že se akce těší oblibě u občanů svědčí fakt, že se jednalo již o pátý ročník v řadě. Svěcení a následná ochutnávka prvních vín nového ročníku proběhla po obou mších svatých (7:30 a 10:30) před kaplí Svaté rodiny v Brně Kohoutovicích. K dispozici bylo jak víno červené, tak bílé, které posvětil otec p. Jiří Bůžek. Pro děti či abstinenty bylo k dispozici na výběr mezi kofolou či teplým čajem. Počasí vyšlo a atmosféra byla báječná, jak se můžete sami přesvědčit na fotkách.

Budeme se těšit zase za rok na další, již šestý ročník!

DSC_0205DSC_0201DSC_0193 DSC_0190

svatomartinské víno brno kohoutoviceTradiční, pátý ročník Svatomartinského vína se uskuteční po obou mších svatých před kaplí Svaté rodiny dne 13.11.2016.

Všechny srdečně zveme!

24. 12. Štědrý den – v 15.30 h dětská mše sv., ve 22.30 h „půlnoční“ mše sv.
25. 12. Slavnost Narození Páně – mše sv. v 7.30 a 10.30 h
26. 12. Svátek sv. Štěpána – mše sv. v 10.30 h
30. 12. Slavnost Svaté rodiny – mše sv. v 16.30 h
31. 12. Svátek sv. Silvestra – mše sv. v 16 h
1. 1. Nový rok, Slavnost Panny Marie – mše sv. v 7.30 h a 10.30 h
6. 1. Slavnost Zjevení Páně – mše sv. v 16.30 h
8. 1. Svátek Křtu Páně – mše sv. v 7.30 h a 10.30 h

Betlémské světlo, jako každý rok, přinesou do kaple Svaté rodiny skauti z 72. oddílu Junáka Brno.
Na Štědrý den si pak můžete přinést Betlémské světlo i do svých domovů.
K dispozici bude od 16 do 17 hodin a od 21 do 22 hodin v kapli Svaté rodiny. Nezapomeňte si vzít lucernu nebo krytou svíčku.

Společenství farnosti Kohoutovice a Žebětín pořádá 21. ledna 2012 v „Obecním domě“ v Žebětíně farní ples. Vstupenky budou v prodeji od 4. prosince po každé mši sv. v Domku Sv. rodiny.

Srdečně zve kulturní sekce farní rady.