Výpis všech článků se štítkem Klára Liptáková.

635c0_fotogalerie_25_dsc3129_thumbnail1200x_gravitycenter_quality80_stripProblémová obytná zóna města Brna má další zrekonstruovaný dům! V pořadí už desátý, a to vše v rámci projektu „Integrovaný plán rozvoje města Brna“.

KDU-ČSL se pozastavuje nad naprostou ztrátou vážnosti informací, které v oblasti dopravní politiky předává veřejnosti vláda ČR.
Jak je možné, že několik po sobě jdoucích ministrů dopravy s naprostou vážností vydalo prohlášení, že se zahajuje oprava a modernizace dálnice D1, a ani jednou se tato informace nezakládala na pravdě? Není tomu tak dávno, co opravu zahajoval ministr Slamečka z Fischerovy vlády, nejzazší termín opravy ministra Bárty byl březen 2011, nynější ministr dopravy Dobeš sliboval jaro 2012 a najednou se ukazuje, že ve slibovaných časových horizontech nebylo reálné realizovat ani výběrová řízení a stavební povolení.

Chtěl bych se zpětně podívat na předvolební kampaň a zrekapitulovat, co jsme v Kohoutovicích pro volby udělali.
V Kohoutovicích bylo umístěno celkem 15 bannerů na plotech a domech našich členů a příznivců. Za to jim patří veliké díky, mohli jsme tak zdarma upoutat pozornost na naše lídry a na náš volební program. DĚKUJEME!

Včera odpoledne se již podruhé postavil před zdravotním střediskem předvolební skákací hrad pro děti. Dospělí měli opět možnost v klidu posedět u čaje či kávy a osobně pohovořit s kandidátem do senátu  MUDr. Danielem Rychnovským a také kandidátkou do krajského zastupitelstva Klárou Liptákovou.

Děti kromě skákání na hradě dostali na občerstvení limonádu nebo čaj, při odchodu také krásné omalovánky či nafukovací balónek. Na to, jaká byla zima, se dětem domů vůbec nechtělo.

imag0554u2 Dnes odpoledne se před zdravotním střediskem v Kohoutovicích v rámci předvolební kampaně do krajských a senátních voleb postavil skákací hrad. Děti se tak mohli pořádně vydovádět na hradě a dospělí měli možnost se osobně potkat s kandidátem do senátu MUDr. Danielem Rychnovským či některými kandidáty do krajského zastupitelstva např. Klárou Liptákovou, Jiřím Miholou a dalšími.
Ti, kteří přišli, si mohli chvíli posedět u kávy či čaje a v klidu tak probrat s kandidáty volební program a současné nepříznivé politické podnebí. Není nad to si s kandidáty pohovořit osobně, lze totiž zjistit, jací doopravdy jsou.

V Kohoutovicích ještě bude možnost se s kandidáty potkat. Budeme rádi, když se sami přijdete přesvědčit o kvalitách našich kandidátů.

Zde máte možnost se podívat na pár fotografií, jak odpoledne probíhalo.

Lidové noviny | 10.8.2012 | Rubrika: Diskuse | Strana: 9
Článek Kláry Liptákové reaguje na nepřiměřeně ostrou kritiku jihomoravských programových priorit KDU-ČSL pro volby 2012.
Ad LN 7. 8.: Volte nás, dostanete slevu; Slevová bomba.
Jihomoravské KDU-ČSL se povedlo do krajských voleb přijít s plánem konkrétní pomoci pro veřejnost. S plánem, který je náplastí na současné zdražování všech služeb a energií a je veden snahou hospodáře o společné úspory. A také plánem, který umožní mladým dosáhnout na vlastní bydlení. S plánem, který nevytahuje peníze ani z kapes občanů, ani z veřejného rozpočtu, a přitom je schopen ušetřit domácnostem přinejmenším tolik, kolik jim ministr Kalousek nešikovně sebere na zvýšené DPH.
Není právě tento přístup přesně to, co veřejnost od politiků očekává?

Klára LiptákováProgramová konference KDU-ČSL 26.5.2012 http://www.youtube.com/watch?v=9FemfXU52oo&feature=relmfu

Klára LiptákováPrioritou každé vlády by mělo být motivovat lidi, aby se primárně postarali sami o sebe. Prototypem těchto příčinlivých a na vlastních nohou stojících občanů jsou živnostníci a drobní podnikatelé. Ti, kteří od státu nikdy nic nechtěli, vykořisťují jen sami sebe, neví co je to konec pracovní doby, obvykle nečerpají nemocenskou a ani důchod, protože umřou ve stoje po cestě ze skladu do dílny. Místo aby naše rádoby pravicová vláda tyto lidičky postavila na piedestal a motivovala ostatní k obdobnému chování, začíná uvažovat o jejich tužším zdanění. Nějaký chytrák – spravedlivý rovnostář přišel s nápadem, že milion vydělaný zaměstnancem je stejný, jako milion vydělaný živnostníkem, a měly by se tedy taky stejně zdanit.

Klára LiptákováEXKLUZIVNĚ pro PL: Stanovisko místopředsedkyně KDU-ČSL Kláry Liptákové k záměru ministra financí zavést daň z vína.

Klára LiptákováVláda uvažuje o snížení živnostenských paušálů na stav z roku 2004. Tedy 25% !
Prioritou každé vlády by mělo být motivovat lidi aby se primárně postarali sami o sebe. Prototypem těchto příčinlivých a na vlastních nohou stojících občanů jsou živnostníci a drobní podnikatelé. Ti, kteří od státu nikdy nic nechtěli, vykořisťují jen sami sebe, neví co je to konec pracovní doby, obvykle nečerpají nemocenskou a ani důchod, protože umřou ve stoje po cestě ze skladu do dílny. Místo aby naše rádoby pravicová vláda tyto lidičky postavila na piedestal a motivovala ostatní k obdobnému chování, začíná uvažovat o jejich tužším zdanění. Nějaký chytrák – spravedlivý rovnostář přišel s nápadem, že milion vydělaný zaměstnancem je stejný, jako milion vydělaný živnostníkem a měly by se tedy taky stejně zdanit.