Výpis všech článků se štítkem knihovna.

800px-Brno,_Moravská_zemská_knihovnaMoravská zemská knihovna v Brně prosí veřejnost o spolupráci. Máte-li doma staré nepotřebné knihy, můžete jimi přispět k projektu digitalizace.

ekvador_unor-plakatNa besedu o Ekvádoru s promítáním zve kohoutovická pobočka Mahenovy knihovny.

Deset dnů vánočního tvoření pro vás připravila kohoutovická pobočka Mahenovy knihovny. Výtvarná dílna pro děti a rodiče je otevřena na Libušině třídě 27 od 3. do 13. prosince v půjčovní době knihovny.

Pobočka Mahenovy knihovny v Kohoutovicích zve všechny děti na pohádkové putování knihovnou. Poklad můžete hledat v úterý 5. června od 10 do 15 a ve středu 6. června od 13 do 18 hodin.

Na cestopisnou besedu s promítáním zve kohoutovická pobočka knihovny Jiřího Mahena a Klub seniorů.

Daniel RychnovskýSoučasné kulturní politice města Brna nerozumím. Zavádí plošné škrty, aniž by se rozlišovalo, co je důležité, a co ne. Snížení rozpočtu Knihovny Jiřího Mahena je natolik drastické, že vede k rušení místních poboček.

Pavel BělobrádekMinisterstvo kultury 28. 2. 2012 informovalo, že nebude nadále financovat připojení místních knihoven k internetu, které probíhalo v rámci Projektu internetizace knihoven. Podle předsedy KDU-ČSLPavla Bělobrádka je toto rozhodnutí dalším dokladem, že vláda postrádá jakoukoliv koncepci svých kroků. Rozhodnutí ministryně kultury navíc výrazně poškozuje obyvatele malých obcí a sociálně slabší skupiny.