Výpis všech článků se štítkem krajské volby.

Chtěl bych poděkovat voličům, kteří přišli a v krajských a senátních volbách podpořili kandidáty KDU-ČSL, koaliční kandidátky se zastoupením KDU-ČSL a kandidáty do Senátu s naší podporou. Velice si toho vážím. Díky občanům, kteří nám dali důvěru, jsme skončili v krajských volbách těsně čtvrtí a v senátních jsme spolu s nezávislými kandidáty, které jsme podpořili, obsadili třetí příčku.

Mediafax.cz – Bělobrádek: Mohli jsme získat více, ale jsme spokojeni

Českápozice.cz – Lidovci jsou zpět!

idnes.cz – Vzkříšení lidovců: Jsme zpátky ve hře a chceme do vysoké politiky

tiscali.cz – Ve volebním štábu lidovců panuje spokojenost

deník.cz – Juránek je nejoblíbenější politik v zemi. Má nejvíce preferenčních hlasů

idnes.cz – Lidovec Juránek bodoval, získal nejvíc preferenčních hlasů v zemi

Volby do krajského zastupitelstva a první kolo senátních voleb jsou již za námi. Konečná volební účast do kraje je 37,76% a do senátu 30,32%. Podívejte se blíže na výsledky voleb, jak KDU-ČSL dopadla, kolik získala mandátů a v případě voleb do senátu jak si vedl MUDr. Daniel Rychnovský.

Chtěl bych se zpětně podívat na předvolební kampaň a zrekapitulovat, co jsme v Kohoutovicích pro volby udělali.
V Kohoutovicích bylo umístěno celkem 15 bannerů na plotech a domech našich členů a příznivců. Za to jim patří veliké díky, mohli jsme tak zdarma upoutat pozornost na naše lídry a na náš volební program. DĚKUJEME!

Text Pavla Bělobrádka o volbách je určen všem členům, příznivcům a voličům.
Milé sestry, vážení bratři, dámy a pánové.
Obracím se k Vám všem s výzvou a prosbou, abyste přišli k volbám nejen Vy sami. Každý hlas ve Vaší rodině, okolí, společenství je důležitý. Nezapomeňte na ty, kteří sami k volbám nemohou, aby jim bylo umožněno hlasovat do přenosných volebních uren! Každý hlas se totiž počítá! A my máme šanci, jaká se nevyskytuje každý den. Z našich volebních materiálů jste mohli vyčíst vůli a připravenost něco podstatného v naší zemi změnit.

Každé volební období je ochota vhodit někomu hlasovací lístek nižší a nižší. Lidé se cítí oprávněně zklamáni. To nahrává extremistickým stranám na čele s komunisty.

Předkládáme Vám pracovité lidi s dobrým kreditem a hlubokým odborným zázemím. Vezměte k volbám i své známé a přátele, Vy jste náš nejlepší předvolební tahák, nejlepší předvolební reklama! Ještě nikdy nebyla Vaše aktivita tak důležitá jako nyní. Rozhoduje se o dalším úspěchu a směřování KDU-ČSL.

Za této situace je Vaše volba nadějí pro všechny slušné občany, kteří odmítají rozkrádání státu na všech úrovních, ale zároveň si nepřejí nástup extremistů. My jsme alternativa, my jsme slušná síla, my neparazitujeme na problémech, ale hledáme jejich pozitivní řešení. Jsme zpět, jsme na správné cestě. Pojďte po ní všichni a pomozte prosadit změnu politiky v naší zemi!

S pozdravem „Zdař Bůh!“
Pavel Bělobrádek
Předseda KDU-ČSL

Daniel RychnovskýVčera se konalo krátké setkání s kandidátem do senátu MUDr. Danielem Rychnovským v rámci setkání klubu křesťanských seniorů v Domku Svaté rodiny na Bašného ulici.
Proběhla tam také krátká prezentace o volbách do senátu a bohužel se nestihla prezentace o volbách do kraje. Na obě prezentace je možno se podívat níže ve článku. Daniel Rychnovský však v Kohoutovicích nebyl naposled, ba naopak. V tomto týdnu, ve středu 3. října, stráví celé odpoledne v ulicích Kohoutovic.

Detailní časový rozvrh:

• Vaňhalova 16:30 – 17:00 hod.
  • Prokofjevova 17:00 – 17:30 hod.
  • Richterova 17:30 – 18:00 hod.
  • Musorgského 18:00 – 18:30 hod.
  • Glinkova 18:30 – 19:00 hod.
  • Borodinova 19:00 – 19:30 hod.

Přijďte si s ním popovídat o tématech, která Vás zajímají a která Vás trápí.

Skákací hrad opět v Kohoutovicích
V neposlední řadě Vás zvu také na předvolební mítink KDU-ČSL se skákacím hradem pro děti a s čajem či kávou pro dospělé na Voříškově ulici před zdravotním střediskem. Konat se bude v úterý 9. října od 14 do 18 hodin. Přítomni budou někteří kandidáti do krajských voleb a také kandidát na senátora MUDr. Daniel Rychnovský.

Za výbor místní organizace Vás zve Ondřej Valeš, místopředseda MO KDU-ČSL

Krátká přednáška s diskuzí o volbách do kraje a senátu proběhne v neděli 30.9. od 18. hodin v Domku Svaté rodiny (Bašného 40) v rámci setkání klubu křesťanských seniorů.
Spolu s Jakubem Hruškou jsme pozvali kandidáta do senátu MUDr. Daniela Rychnovského, aby se také zúčastnil a přišel mezi Vás. Svou účast přislíbil, a tak máte možnost se s ním blíže seznámit a popovídat si s ním o tématech, které Vás zajímají.

Za výbor místní organizace Vás zve Ondřej Valeš, místopředseda MO KDU-ČSL

imag0554u2 Dnes odpoledne se před zdravotním střediskem v Kohoutovicích v rámci předvolební kampaně do krajských a senátních voleb postavil skákací hrad. Děti se tak mohli pořádně vydovádět na hradě a dospělí měli možnost se osobně potkat s kandidátem do senátu MUDr. Danielem Rychnovským či některými kandidáty do krajského zastupitelstva např. Klárou Liptákovou, Jiřím Miholou a dalšími.
Ti, kteří přišli, si mohli chvíli posedět u kávy či čaje a v klidu tak probrat s kandidáty volební program a současné nepříznivé politické podnebí. Není nad to si s kandidáty pohovořit osobně, lze totiž zjistit, jací doopravdy jsou.

V Kohoutovicích ještě bude možnost se s kandidáty potkat. Budeme rádi, když se sami přijdete přesvědčit o kvalitách našich kandidátů.

Zde máte možnost se podívat na pár fotografií, jak odpoledne probíhalo.

Na tiskové konferenci KDU-ČSL, v pondělí 9. 7. 2012, představil předseda jihomoravské KDU-ČSL a náměstek hejtmana Stanislav Juránek projekt REGION PASY. Ty by mohly občanům jihomoravského kraje v budoucnu ušetřit minimálně 15% v energiích v domácnosti a u mobilních operátorů nejméně 60% ceny, kterou běžný občan platí, a to prostřednictvím společného nákupu.

Region pasy by měly navázat na projekt rodinných pasů a senior pasů, o jejichž prosazení se v minulosti zasadil Stanislav Juránek.

O projektu, který byl na tiskové konferenci představen, píší také listy jižní Moravy, internetové noviny Regiony 24 a Deník veřejné správy.

SPOLEČNĚ NA JEDNÉ LODI (http://www.spolecnenajednelodi.cz)

V Jihomoravském kraji, v jehož čele stojí nejoblíbenější sociálnědemokratický hejtman Michal Hašek, by se v případě aktuálního konání voleb do krajských zastupitelstev stala nejsilnější stranou ČSSD (26,9%). Jihomoravští sociální demokraté si tak oproti poslednímu šetření společnosti SANEP pohoršili o 2,2 procentního bodu. S ohledem na zjištění aktuálního průzkumu SANEP týkající se oblíbenosti hejtmanů, podle kterého Michal Hašek čelí značnému úbytku příznivců, lze odliv jihomoravských voličů této strany označit za relativně nízký. Po zisku 18,6% následuje KSČM, která se tak umístila před TOP 09 (10,9%), KDU-ČSL (10,7%), ODS (9,5%) a SPOZ, která by obdržela hlasy od 5,9% rozhodnutých voličů. Pod pětiprocentním volebním prahem se dále pohybuje Strana zelených (2,3%), VV (1,1%) a LEV 21 se ziskem 0,6% hlasů. Jinému politickému uskupení by dalo hlas 13,5% voličů z Jihomoravského kraje.