Výpis všech článků se štítkem královehradecký kraj.

Pavel BělobrádekPředseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se stal lídrem Koalice pro Královéhradecký kraj složené z KDU-ČSL, Volby pro město (VPM), Hradeckého demokratického klubu (HDK) a nezávislých osobností. Rozhodla o tom nominační konference královéhradecké KDU-ČSL konaná v sobotu 14. 1. v Bohuslavicích nad Metují.

Stát dává na sociální služby v Královéhradeckém kraji rok od roku stále méně peněz. Aby se podařilo rozsah sociálních služeb udržet, zvyšuje kraj příspěvek ze svého rozpočtu. Ten se nyní pohybuje ve výši zhruba 150 milionů korun ročně a je ve srovnání s ostatními českými kraji jedním z nejvyšších podílů na sociální služby: přes 10 procent. Ani to však do budoucna nebude stačit a řada sociálních služeb a jejich poskytovatelů v kraji může být ohrožena.