Výpis všech článků se štítkem Marian Jurečka.

hovory-z-lanu-marian-jurecka

Pravo---logoNový ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) již zrušil či pozastavil několik výběrových řízení v celkové hodnotě několika stovek miliónů korun, vyhlášených v minulosti tímto ministerstvem.

Marian JurečkaDva dny před jmenováním vlády se Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš snažili na společném jednání překonat neshody kolem obsazování pozic náměstků. Budoucí šéf státní kasy nechce pro oblast daní kandidáta nominovaného sociálními demokraty. Ti na něm ale trvají. Mají mít strany své náměstky na ministerstvech koaličních partnerů? A skutečně je potřeba ministrům koukat pod prsty? Hostem byl místopředseda KDU-ČSL, kandidát na ministra zemědělství Marian Jurečka. Analýzu připojili politologové Josef Mlejnek a Milan Znoj.

Marian Jurečka

Budoucí ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) považuje půdu za klíčovou strategickou komoditu. Hodlá ji bránit i před developery.

dsc_0010V neděli 21. 4. 2013 proběhla v Brně-Kohoutovicích beseda s 1. místopředsedou KDU-ČSL Ing. Marianem Jurečkou. Akce se zúčastnilo přes pětatřicet účastníků různých věkových kategorií. Po přednášce se přítomní odebrali do zahrady ke grilu a pokračovali v družném hovoru.

marian_na_grilu_FINAL kopie

V neděli 21.dubna proběhne beseda s 1. místopředsedou KDU-ČSL, Marianem Jurečkou. Po besedě bude prostor k diskuzi u grilovaného masa a dobrého vína. Jako hudební doprovod bude Kohoutovický dětský sbor.

Marian JurečkaČlánek 1.místopředsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky o tom, co trápí většinu spotřebitelů v ČR: o neustále se snižující kvalitě potravin.

Marian Jurečka,1.místopředseda KDU-ČSL dnes ostře kritizoval postoje sociálních demokratů a jejich návrh na zrušení zdanění poslaneckých náhrad. „Nestačí jim nadprůměrné prebendy, potřebují i vyjímku z daní, to je nejen nevkusné, ale také asociální“, protestuje Jurečka. „Sociální demokraté dotahují ve svých trapných excesech na tuto sociálně zcela necitlivou vládu“.

První místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka dnes svým vstupem podpořil nově vzniklé občanské sdružení Mladí lidovci. „Rozhodl jsem se podpořit nadšení a úsilí našich mladých členů a příznivců, kteří dnes spatřují v KDU-ČSL moderní konzervativní stranu,“ uvažuje Marian Jurečka v souvislostech posledních dnů, kdy jsme svědky nástupu KSČM do krajských vlád. „Považuji za důležité, že mladí vyjadřují nesouhlas a chtějí aktivně věci změnit. Především chceme začít aktivně podporovat snahy mladých lidí dobře se připravit na činnost v politice a omladit tak KDU-ČSL,“ dodal 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dnes ostře kritizoval předvolební volební výzkumy ve veřejnoprávních médiích, které v mnohých krajích dávali lidovcům výrazně méně, než nakonec získali. Podle lidovců se jednalo o manipulaci s cílem je poškodit.
„Opakovaně KDU-ČSL získala ve volbách více, než ukazovaly výzkumy veřejného mínění. Jestliže nás odmítli pozvat do některých předvolebních debat Českého rozhlasu na základě pochybných průzkumů, měla by na to Rada Českého rozhlasu a České televize rozhodně reagovat,“ uvedl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.