Výpis všech článků se štítkem mateřská školka.

ZŠ_MŠ_Chalabalova_2Dalším plněným bodem volebního programu je podpora školství. Rada městské části Brno-Kohoutovice, ve které má KDU-ČSL své zastoupení v podobě místostarosty PhDr. Petra Hrušky, MBA, vyhlásila výběrové řízení na vybudování jedné třídy mateřské školy v budově ZŠ a MŠ Chalabalova.

Zelentda7Mateřská škola Duha (Brno-Bystrc, Kachlíkova 21), zve v týdnu od 18. do 22. února rodiče a děti na TÝDEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Mateřskou školu můžete navštívit v době od 8.00 do 10.00 hodin. Rádi vám školu ukážeme.

siskaKohoutovické občanské sdružení Šiška hledá aktivního rodiče. Více informací na www.lesniklubsiska.webnode.cz.

Milé maminky, milé děti, letošní kaštánkovské dění zakončíme příští úterý 26. června výletem parníkem na Brněnské přehradě. Sraz je v 9.45 hod. u samotného přístaviště parníků, odjezd v 10 hodin směr Rokle. Zpáteční jízdenka pro dospělého na Rokli stojí 120 Kč, děti do 3 let včetně kočárů zdarma. Zpáteční parníky z Rokle odjíždí v 11.15 hod., ve 12.00 hod. a nebo později, záleží na nás.

Mateřská škola Laštůvkova  nabízí poslední volná místa na příměstském táboře s keramikou  pro děti od 6 do 12 let. Čeká Vás týden plný keramického tvoření, her, zábavy, soutěží a výletů. Těšíme se na známé tváře i nováčky!

Prázdninovou dílnu pořádá mateřská a základní škola Pramínek v Bystrci.

V květnu a červnu si mohou zájemci o služby miniškolky Maceška na ZŠ Heyrovského vyplnit předběžnou přihlášku na školní rok 2012/13. Na základě přihlášky jim bude rezervováno místo, je však nutné dostavit se k oficiálnímu zápisu, který proběhne v září.

Rada MČ Brno-Bohunice  na svém zasedání 7.12.2011 odmítla systém celobrněnského elektronického zápisu dětí do MŠ. Hlavním  důvodem jsou kritéria pro přijetí dětí, která magistrátní úředníci do systému zapracovali. Jejich nedostatkem je fakt, že nejsou dostatečně upřednostněny zejména 4-3 leté děti z příslušné MČ, která MŠ provozuje a financuje.