Výpis všech článků se štítkem městská policie.

Ze souhrnné zprávy o činnosti Městské policie Brno revíru Západ za rok 2012 vyplývá  že jsou Kohoutovice relativně bezpečným místem v Brně.

Ice_skating_PresseggerseeDíky příznivému počasí kolem bodu mrazu zůstává tloušťka ledu na vodních plochách stabilní a podmínky jsou i nadále nakloněné aktivnímu trávení volného času například u Brněnské přehrady. Led tam má sílu okolo21 centimetrů, je však nutné vyhnout se oblasti za roklí ve směru až do Veverské Bítýšky. I v těchto dnech je vhodné vstupovat na ledovou plochu opatrně, protože při krajích může být místy popraskaná. Na paměti by bruslaři měli mít skutečnost, že se pohybují po přírodní vodní ploše, a je zapotřebí být obezřetný po celou dobu pohybu na ní.

Logo KohoutoviceV pondělí ve večerních hodinách byli přivoláni brněnští strážníci do Libušiny třídy v Kohoutovicích, kde měl údajně muž propadnout skleněnou výplní podchodu.

Níže předkládáme celkový přehled řešených přestupků ve městě Brně podle jednotlivých MČ. Je pěkně vidět jak jsou na tom Kohoutovice. Zdroj: Ročenka Městské policie za rok 2011.

Jedna z bystrckých hlídek městské policie vyjížděla v pátek 15. června kolem půl čtvrté ráno na čerpací stanici ve Štouračově ulici. Podle sdělení personálu tam měl podnapilý muž obtěžovat personál.

Osmasedmdesátiletý muž z Kohoutovic přivolal ve čtvrtek 14. června kolem jedné hodiny ranní na své sousedy hlídku městské policie. Operačnímu středisku pouze sdělil, že lidé bydlící o patro výš opakovaně ruší noční klid a žádá příjezd hlídky.

Bezradná obyvatelka nájemního domu ve Voříškově ulici v Kohoutovicích zatelefonovala v neděli 20. května v pozdních nočních hodinách brněnským strážníkům a uvedla, že je v bytě sama a má obavy z podivných zvuků vycházejících ze spíže.

Také v úterý monitorovali strážníci Poříční jednotky led na zamrzlých brněnských vodních plochách. Měření přineslo zcela totožné číselné údaje, jako v posledních dnech, avšak střídání mrazu s teplotami nad nulou společně se slunečními paprsky mění podmínky pro bruslaře.