Výpis všech článků se štítkem papež.

9271Doc. Ing. Radomil Kaláb, CSc. (nar. 1930 v Brně), farní vikář ve farnosti u kostela sv. Jakuba v Brně dnes převzal prostřednictvím brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho jmenování kaplanem Jeho Svatosti, což jej opravňuje užívat u jména titul „Monsignor“.

Bergoglio_Misa_Conmemoracion_Beagle_croppedVe středu v podvečer byl při konkláve 115 kardinálů římskokatolické církve vybrán nový papež, kardinál Jorge Bergoglio, který přijal jméno František. To všechno za extrémního celosvětového zájmu médií. Neuniká při vší té slávě podstata věci? Je opravdu tak důležité, že si papež rád sám vaří a je Argentinec? Otázky pro dnešních Dvacet minut Radiožurnálu. Dobré odpoledne.

sedes-vacansDnes se ve Vatikánu kardinálové sejdou v Sixtinské kapli k volbě papeže.

P1200261_PPV úterý 26. února proběhla v Kohoutovicích v Domku Sv. rodiny přednáška na téma volby papeže.
Přednášky se zúčastnila necelá třicítka posluchačů, kterým přes hodinu a půl přednášeli Ing. Jiří Doffek, Ph.D. (Kancléř diecézní kurie) a PhDr. Petr Hruška, MBA (historik).
V závěru přednášky byl prostor pro dotazy, který mnozí využili. Přednáška byla velmi kvalitně připravena a šla opravdu do hloubky dané problematiky. Pozitivním příslibem do budoucna zůstává, že přednášky podporované Mladými lidovci o.s. a KDU-ČSL budou pokračovat i do budoucna.

benedikt16Srdečně zveme všechny na přednášku, zaměřenou na téma chystané volby budoucí hlavy církve.
V úterý 26.2.2013 od 18:45 v Domku Sv. rodiny na ulici Bašného 40 v Brně Kohoutovicích.
POZVÁNKA

009872_56_062642Přinášíme celý text deklarace, ve které Benedikt XVI. oznamuje záměr opustit k 28. únoru 2013 úřad papeže.