Výpis všech článků se štítkem Pavel Svoboda.

Pavel SvobodaV reakci na jednání vlády o tématu lichvy a exekucí místopředseda KDU-ČSL pro spravedlnost a zahraniční politiku Pavel Svoboda shrnul stanovisko strany k této otázce: „Jakékoliv omezení lichvy a zneužívání exekucí je samozřejmě vítáno, ale vláda udělala málo. Tento závažný společenský problém začíná nabývat pro stát riskantních rozměrů, zejména v sociálně slabých regionech.

Pavel SvobodaPodle premiéra Nečase má Česko hledět na své zájmy, a ne na to, zda patří ke tvrdému jádru Evropské unie. Premiérův výrok je konzistentní s odtažitostí ODS vůči EU. Na první pohled vypadá ten výrok dokonce i rozumně, ale jen do chvíle, než si člověk položí otázku, co že to ty české zájmy vlastně jsou.

Pavel SvobodaPodle premiéra Nečase má Česko hledět na své zájmy a ne na to, zda patří ke tvrdému jádru EU (viz zde). Premiérův výrok je konsistentní s odtažitostí ODS vůči EU. Na první pohled vypadá ten výrok dokonce i rozumně, ale jen do chvíle, než si člověk položí otázku, co že to ty české zájmy vlastně jsou.

Pavel SvobodaVe středu 30.5.2012 projednala vláda změnu právního režimu listinných akcií na majitele, akcií, při jejichž používání se jejich držitel nemusí identifikovat; proto se jim pro lepší pochopení říká akcie anonymní či akcie na doručitele. Vláda rozhodla o jejich zachování, jakkoliv ví, že mohou být prostředkem umožňujícím nízkonákladové a v podstatě neodhalitelné provádění korupčních jednání.

Pavel SvobodaPřísun dotací z Evropské unie v letech 2014 až 2020 se bude odvíjet od toho, jak bezchybné a zdravé je aktuální získávání dotací. Evropská komise pohrozila Česku zastavením unijních dotací, pokud vláda nedá do června do pořádku kontrolu a audit dotačních programů.

Pavel SvobodaNevěřil jsem vlastním uším, když jsem v neděli 11.3.2012 večer v Událostech ČT1 slyšel komentář premiéra Nečase k výsledkům slovenských voleb: závidí Ficovi možnost jednobarevné vlády a pro politickou stranu je podle něj nejhorší, když musí splnit svůj volební program. Měli bychom si zapamatovat, co tím řekl i neřekl.

Příspěvky vrcholných představitelů KDU-ČSL.

Pavel Bělobrádek Pavel SvobodaPřejmenovat po prvním českém prezidentovi ulici Revoluční navrhují předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek a místopředseda Pavel Svoboda: „Z historie víme, že tato ulice změnila své jméno už několikrát. Název Revoluční si nese od února roku 1919 jako připomínku událostí dne 28. října 1918. Jenže to už dnes ví málokdo a název Revoluční vyvolává různé konotace. Proto si myslíme, že právě tato ulice by mohla s hrdostí nést jméno Václava Havla.“

Vláda dnes projedná návrh komunistických poslanců na vydání ústavního zákona o referendu o vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. „Takový návrh považuji za projev naprosté drzosti. Lapidárně řečeno: zloděj navrhuje, aby se v referendu hlasovalo o tom, zda má být vráceno, co ukradl,“ říká místopředseda lidovců Pavel Svoboda.

Pavel SvobodaPrezidentské veto nahrává skupinám, které své hospodářské zájmy prosazují sofistikovaně a systematicky za hranou zákona, neboť případné pokuty za správní delikty zdaleka nedosahují výnosů z jejich protiprávní činnosti a jiný postih jim nehrozí,“ říká v reakci na prezidentovo páteční rozhodnutí místopředseda lidovců Pavel Svoboda.