Výpis všech článků se štítkem Petr Hladík.

Zveme Vás na pondělí VESELÉ ODPOLEDNE před horní Albert. Od 16 hodin tam pro Vás a Vaše děti připravujeme program. Můžete se těšit na malování na obličej, vystoupení mažoretek z Legata, exhibice Freestyle bikerů, můžete se nechat zdarma ostříhat od Střihorukého Edwarda či budete mít možnost popovídat si se senátorem Zdeňkem Papouškem či kandidátem na primátora Petrem Hladíkem.
Na setkání s Vámi se těší Jakub Hruška a ostatní kandidáti do Zastupitelstva městské části Kohoutovice a města Brna za KDU-ČSL

Před několika dny jsme na sociálních sítích zveřejnili první video k volební kampani do města. Shlédnout ho můžete níže.
Kampaň už jsme oficiálně zahájili a objevily se už i první billboardy v ulicích. S programovým týmem jsme se také výrazně posunuli v tvorbě programu, který vám již za pár týdnů také představíme.
V Brně se dějí „malé zázraky“ jejich mapu a popis naleznete https://brnojebozi.cz/mapa-zazraku/
V rámci magistrátní politiky jsme představili důležité dokumenty, které zlepší Brňanům jejich život a bydlení, což je Plán zdraví a Strategie bydlení. Zároveň se nám podařilo dotáhnout rekonstrukci Riviéry v rekordně krátkém čase a mnoho dalšího.

Odkzy: www.brnojebozi.cz – www.petrhladik.cz – www.kduprobrno.cz
Facebook: Petr Hladík – Jakub Hruška – #Brnojebozi

Ve středu 13. června v podvečer měli kohoutovičtí jedinečnou příležitost nechat se na prostranství před horním Albertem ostříhat osobně panem Janem Špilarem. O známém brněnském kadeřníkovi (jeho kadeřnictví Střihoruký Edward najdete na Dominikánském nám.), který získal řadu prestižních ocenění u nás a také v zahraničí, by se dalo říci, že se stará nejen o to co je na hlavě, ale i o to, co je v ní. Vede semináře, přednáší, věnuje se manželským párům (můžete jej potkat v kostele sv. Michala v Brně) a jako trvalý jáhen založil projekt „Jsme jedno a není nám to jedno?“ S manželkou Gitou mají tři děti a tři vnoučata.

V rámci projektu „ Rovný přístup k předškolnímu vzdělávání ve městě Brně“ jsou pod záštitou 1. náměstka primátora města Brna Mgr. Petra Hladíka nabízeny pro rodiče budoucích prvňáčků bezplatné vzdělávací semináře pod názvem „Úskalí vstupu dítěte do základního vzdělávání“. Více informací o seminářích a zápisu do 1. tříd najdete v informačním letáku pro rodiče budoucích prvňáčků.

Dle nových pravidel městských bytů byl dnes zprovozněn webový portál pro výměnu obecních bytů.

Od října začnou platit nová pravidla pronajímání městských bytů, pro současné nájemníky se ale nic měnit nebude, dotknou se tedy pouze nových nájemních smluv uzavřených po 1. 10. 2017.
Pravidla povedou k lepší dostupnosti zvýhodněného bydlení pro občany, především pak pro mladé rodiny, seniory či osoby zdravotně postižené. Nová pravidla mají zajistit větší kvalitu bydlení za přijatelné ceny v městských bytech s transparentním výběrem žadatelů a umožnit bydlení v obecních bytech většímu počtu rodin a osob.

V neděli 5. 3. 2017 se v podvečer v Domku Svaté rodiny konala výroční členská schůze. Té se zúčastnilo 33 z 48 členů místní organizace.

Na schůzi proběhly volby členů výboru místní organizace a delegátů na městskou konferenci. Předsedou místní organizace byl zvolen Jakub Hruška, 1. místopředsedou Ing. Pavel Bartoš, 2. místopředsedou Ondřej Valeš. Členy výboru pak byli zvoleni Jitka Adolfová, Ing. Jakub Sychra, PhDr. Petr Hruška, MBA, Jaroslav Suchý.

Pozvání na výroční členskou schůzi přijali tři hosté. Prvním z nich byl předseda okresní organizace a poslanec parlamentu ČR Mgr. Jiří Mihola, Ph.D., který přiblížil témata z celostátní politiky, včetně aktuálního záměru společné kandidátní listiny do voleb do PS PČR se Starosty a nezávislými.

Dalším milým hostem byl Mgr. Petr Hladík, který je 1. náměstkem primátora města Brna. Ten ve svém pozdravu představil již fungující i plánované projekty města Brna, za které se zasadila KDU-ČSL.

Třetici hostů doplnil host, který je v Kohoutovicích “doma”, Mgr. Jaroslav Suchý. Ten zastává v současné době post radního města Brna v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy. I on zmínil některé z plánovaných projektů města.

VČS se usnesla na řadě usnesení, z nichž určitě stojí za zmínku poděkování odstupujícímu výboru MO, zvláště pak odstupujícímu předsedovi. Členové MO společně uctili minutou ticha památku všech, kteří nás předešli na věčnost.

Vzhledem k náročnému programu mnoha voleb a vystoupení hostů trvala letošní Výroční členská schůze déle, než je zvykem.