Výpis všech článků se štítkem Petr Šilar.

Přestože do zemědělství proudí v rámci společné zemědělské politiky Evropské unie nemalé prostředky, podle řady odborníků se výrazně snižuje kvalita půdy. K horšímu se podle nich mění také krajina, z níž mizí řada dříve běžných rostlinných i živočišných druhů a především voda. Obavy o další osud české krajiny daly nedávno vzniknout petici Za obnovu zemědělské krajiny, kterou podpořil také předseda Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova Petr Šilar.

Petr ŠilarPředseda Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova Petr Šilar podpořil iniciativu Za obnovu zemědělské krajiny. „Nejen krajina, ale v důsledku i zemědělci doplácí na to, že nemáme dlouhodobou a ucelenou koncepci zemědělské politiky. Čeští zemědělci musí přežít v tvrdém konkurenčním prostředí a tomu odpovídá i způsob jejich hospodaření. Nezastupitelnou úlohou státu ale je, aby zvýhodnil ty zemědělce, kteří prospívají krajině, volně žijícím živočichům a pomáhají uchovat nebo dokonce vylepšit kvalitu půdního fondu,“ tvrdí senátor Šilar.

Návrh na trestní stíhání, které předal senátor Petr Šilar nejvyššímu státnímu zástupci JUDr. Pavlu Zemanovi, obsahuje 4 základní body:

Seminář u příležitosti zápisu myslivosti na Seznam nemateriálních statků tradiční a lidové kultury České republiky se uskutečnil pod záštitou senátora Petra Šilara 14. června 2012 v krásném prostředí Rytířského sálu Valdštejnského paláce. S hlavními referáty vystoupili propagátor myslivecké kultury Oldřich Tripes, předseda Klubu sokolníků ČMMJ Petr Zvolánek a velmistr Řádu sv. Huberta Jan Votava. O vznikajícím soupisu mysliveckých památek hovořil Jiří Kasina a účastníky konference pozdravil také předseda ČMMJ Jaroslav Palas. V těle článku naleznete fotografie z konference.

O tomto víkendu dojde opět ke změně času. Posuneme ručičky na hodinkách o hodinu vpřed, a tak si znovu zpřeházíme přirozený stav našich hodin vnitřních. Po letech však konečně nastala doba, kdy můžeme tento byrokratický výmysl odstranit. Občanská iniciativa ONLY ONE TIME – JEN JEDEN ČAS, pod záštitou senátora Petra Šilara k tomu směřuje. Dosáhnout toho ale musí složitou administrativní procedurou, nazvanou Evropská občanská iniciativa.

„Ministerstvo zemědělství rok ignorovalo naše opakovaná varování, že Dřevěná kniha je pro náš dřevozpracující průmysl zhoubou a způsobí ekonomické škody nedozírného rozsahu. Ministr Bendl je zodpovědný za to, že pily dnes nemají dřevo a mnoho lidí na venkově přišlo úplně zbytečně o práci,“ říká předseda Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova Petr Šilar. Zarážející je podle něho apatie, se kterou se Bendl k současné kritické situaci na venkově staví.

Příspěvky vrcholných představitelů KDU-ČSL.