Výpis všech článků se štítkem porušení zákona.

Nejvyšší kontrolní úřad zveřejnil 19. 3. 2012 závěr z kontrolní akce ve státním podniku Lesy České republiky, s.p. (dále jen LČR) za roky 2009, 2010 a konstatoval dlouhodobé porušování povinnosti ministerstva zemědělství vůči státnímu podniku. „Jak chce ministr zemědělství doložit, že tato protizákonná jednání, lépe řečeno zlodějiny, neprobíhají v LČR doposud,“ ptá se 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku Jan Bartošek podal dnes podnět k Úřadu pro ochranu osobních údajů. Tento krok je motivován poznatky, které místopředseda lidovců Bartošek shromáždil ohledně nakládání s osobními daty klientů v systémech pro vyplácení sociálních dávek na MPSV. Podnět je podáván na základě důvodné obavy z porušení zákona 101/2000 Sb., v platném znění (dále jen zákona), v případě vyvedení informačních systémů a databází MPSV do externího subjektu (tzv. cloud). Předmětné databáze přitom obsahují osobní a citlivé údaje většiny populace České republiky.