Výpis všech článků se štítkem Poslanecká sněmovna.

Volební místnosti jsou otevřeny v pátek od 14-22 hod. a v sobotu od 8-12 hod.

Belobradek-(24)KDU-ČSL od samého počátku vládní krize považuje za nejlepší řešení nové volby. Jakékoli prodlužování krizové situace nepřináší České republice nic dobrého.

kolacVolby do Sněmovny by v lednu vyhrála ČSSD, která by podle volebního modelu ppm factum získala 64 křesel. Občanští demokraté by měli 40 poslanců a TOP 09 a komunisté shodně 33 mandátů. Ve Sněmovně by zasedlo i 16 poslanců za SPOZ a 14 lidovců.

Podle březnového průzkumu agentury Factum Invenio by pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny pokořilo pět stran, mezi nimi i KDU-ČSL, která by získala ve sněmovně 11 mandátů. Se šesti procenty hlasů se tak lidovci vracejí na politickou mapu země. Vzhledem k vleklé krizi akceschopnosti Nečasovy vlády je zcela pochopitelné, že voliči hledají stabilizující alternativu.

Klára LiptákováKDU-ČSL nesdílí lehkomyslný optimismus Poslanecké sněmovny PČR, která zamítla návrh svého hospodářského výboru na snížení sazby spotřební daně.