Výpis všech článků se štítkem předčasné volby.

Belobradek-(24)Ústředním tématem volebního programu KDU-ČSL je ekonomika. Hlavními prioritami budou tvorba pracovních míst, snížení daňového zatížení pracujících rodičů, podpora podnikání (zejména drobných a středních firem), spravedlivé penze, kvalitní potraviny a zjednání pořádku ve státní správě.

V předvolebním průzkumu se dlouhodobě ukazuje, že KDU-ČSL směřuje zpět do poslanecké sněmovny.

mandaty záøí

Pavel BělobrádekKDU-ČSL považuje za nejlepší řešení nové volby. Jakékoli prodlužování politické krize nepřináší České republice nic dobrého.
Ukázalo se, že „stojednička“ ve skutečnosti neexistuje. Sněmovna by se měla jednoznačně rozpustit. V co nejkratším termínu je třeba připravit nové volby, které jsou nejvhodnějším řešením současné situace, což KDU-ČSL deklaruje od samého počátku vládní krize.

Vystoupení Pavla Bělobrádka v pořadu Interview, který vysílala ČT 24 ve středu 25. 4. 2012 v 18.30 hod., můžete zhlédnout zde:www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/212411058040425/

Vyjádření Pavla Bělobrádka k současné situaci v zemi.KDU-ČSL preferuje předčasné volby!
Respektujeme, že voliči dali této vládě silný mandát, aby realizovala svůj program.
Nicméně je zjevné, že občanům dochází, či spíše došla s vládou Petra Nečase trpělivost.
Nekončící řada skandálů a krizí srazila důvěru nejen ve vládu, ale i v politický systém na samé dno. Tato vláda chtěla být nejsilnější a nejslušnější vládou. Ve skutečnosti je vláda Petra Nečase nejslabší a nejhorší v historii České republiky. Petr Nečas nedrží slovo a nelze mu již věřit.
Jako tradiční demokratická strana cítí KDU-ČSL odpovědnost za další vývoj v zemi. Jako strana, které všechny významné agentury pro průzkum veřejného mínění přisuzují preference nutné pro vstup do sněmovny, nechceme k situaci mlčet.

Vzhledem k politické situaci a faktickému rozpadu vlády v přímém přenosu se KDU-ČSL připojuje k volání po předčasných volbách. Jsme přesvědčeni, že koalice již delší dobu není objektivně schopna naplňovat mandát, který získala od občanů a své vlastní sliby. Není vládou rozpočtové odpovědnosti a boje s korupcí, ale vládou nesolidární neodpovědnosti a korupčních afér. V nynější zatím poslední krizi nezachraňuje svůj program, ale pouze aritmetickou většinu ve Sněmovně.
Konstatujeme, že dělení Věcí veřejných je již třetím pokusem založit novou stranu vytunelováním původní parlamentní strany, přičemž dva předchozí nenaplnily očekávání, které vyvolaly.