Výpis všech článků se štítkem preference.

Do parlamentu by se podle průzkumu dostala i KDU-ČSL s devíti mandáty. „Znovu se ukazuje, že tradiční zázemí lidovců není zcela zdecimováno,“ komentoval pro Právo stabilní vzestup strany ředitel agentury STEM Jan Hartl.

Zdroj:

Server Prvnizpravy.cz před několika málo minutami uveřejnil výsledky volebních preferencí agentury SANEP. Vyplývá z nich, že cesta KDU-ČSL vzhůru teprve začíná!

V Jihomoravském kraji, v jehož čele stojí nejoblíbenější sociálnědemokratický hejtman Michal Hašek, by se v případě aktuálního konání voleb do krajských zastupitelstev stala nejsilnější stranou ČSSD (26,9%). Jihomoravští sociální demokraté si tak oproti poslednímu šetření společnosti SANEP pohoršili o 2,2 procentního bodu. S ohledem na zjištění aktuálního průzkumu SANEP týkající se oblíbenosti hejtmanů, podle kterého Michal Hašek čelí značnému úbytku příznivců, lze odliv jihomoravských voličů této strany označit za relativně nízký. Po zisku 18,6% následuje KSČM, která se tak umístila před TOP 09 (10,9%), KDU-ČSL (10,7%), ODS (9,5%) a SPOZ, která by obdržela hlasy od 5,9% rozhodnutých voličů. Pod pětiprocentním volebním prahem se dále pohybuje Strana zelených (2,3%), VV (1,1%) a LEV 21 se ziskem 0,6% hlasů. Jinému politickému uskupení by dalo hlas 13,5% voličů z Jihomoravského kraje.