Výpis všech článků se štítkem prezident.

Zuzana RoithováEvropský parlament se bouří proti existenci „Ohlašovny Středo- a Východoevropanů“ vytvořené v únoru populistickou stranou PVV Geerta Wilderse. K diskusi s poslanci byl pozván také nizozemský premiér, který se dosud k této věci nepostavil čelem. Také do Štrasburku nakonec nedorazil.

Zuzana RoithováObsáhlý rozhovor Zuzany Roithové pro server Aktuálně.cz naleznete ZDE

„Nechci teď mluvit za vás a říci, že každý z vás přesně ví, kolikrát v čem současný prezident porušil slib dodržovat ústavu. Myslím si, že to vím a znám několik kolegyň a kolegů, kteří to také vědí. Určitě neznám ale názory nás všech. Možná, že je nás hodně, možná většina. Nikdy v případech porušení slibu nešlo o nuance, kterou by byla třeba liknavost. Odvolal, ale dal si na čas. V případech, které mám na mysli nešlo o liknavost, byla porušena litera ústavy, nejen duch ústavy,“ uvdl ve svém vystoupení v Senátu Petr Pithart. Videozáznam jeho vystoupení ZDE

Místopředseda Senátu PČR Petr Pithart ve svém vystoupení vysvětlil důvody, proč nebude hlasovat pro zákon o zásluhách Václava Havla. Tento názor sdílela většina senátorů KDU-ČSL. Videozáznam vystoupení můžete sledovat ZDE

Máme dva pány Dobeše, kteří si počínají jako ministři. Legitimním ministrem, totiž členem vlády s důvěrou jejího předsedy, je však jen jeden. Ten, který má na starosti dopravu.

Zuzana RoithováZuzana Roithová oznámila na dnešní tiskové konferenci své rozhodnutí vyslechnout přesvědčování lidí, kterých si váží, a kandidovat na úřad prezidenta republiky. Vede ji k tomu především obava, že z naší politiky se vytrácí zájem o člověka. A právě tento zájem je jejím celoživotním tématem.
ČLOVĚK

„Jednotlivá písmena tohoto slova symbolizují hodnoty, které jsou pro mě důležité,“ říká Zuzana Roithová a vysvětluje:

„Prezident republiky správně upozornil na to, že média neposkytují dostatečný prostor těm, na které ekonomická krize dopadá nejvíce,“ uvedl v reakci na novoroční projev předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.