Výpis všech článků se štítkem prezidentská volba.

Zuzana RoithováUpřímně děkuji všem, kteří mne podporovali a pomohli mi nezištně v jedenáctiměsíčním maratonu předvolební kampaně. Spolu s vámi jsem přesvědčena, že to stálo za to. V čemsi jsme společně zvítězili. A z toho mám radost.
Prvním vítězstvím je zviditelnění témat a hodnot, které mají zásadní vliv na kvalitu života občanů a přesahují jedno volební období. Žiji podle nich a prosazuji je trvale jako součást křesťansko demokratické politiky.
Druhým vítězstvím je styl vedení kampaně, který vylučoval jakoukoli možnost znevěrohodnit případnou příští prezidentku kvůli pochybnostem o finančních zdrojích kampaně, závislosti na sponzorech , nebo vazbám na minulé či současné kmotry.
Třetím vítězstvím – doufám – bude přemýšlení voličů o těchto principech a jejich vliv na druhé kolo přímé prezidentské volby stejně jako na další volby politických reprezentantů v naší zemi.

Zuzana Roithová kritizuje ve svém novoročním blogu prezidentskou amnestii. Blog již dosáhl sledovanosti 32 tisíc přístupů.

Ze všech prezidentských kandidátů měla Zuzana Roithová vůbec nejmenší podíl neplatných podpisů. Pomohl jí k tomu i unikátní pyramidový systém desítkářů, stovkařů a tisíckářů, kteří sháněli podpisy primárně mezi známými a v rodině. Roithová je první ze tří žen bojujících o Hrad, kterou představujeme v podrobném profilu.

Nestává se často, aby se na českého politika obrátil někdo ze zahraničí a požádal ho o pomoc. Nestává se ani to, že by se český politik pro cizince nezištně angažoval. A nestává se, že by si takového počinu českého politika všimla evropská média. V prvních měsících tohoto roku se to ale stalo! Europoslankyni Zuzanu Roithovou požádala o pomoc Eugenie Tymošenková, která se bojí o zdravotní stav své matky -někdejší ukrajinské premiérky -a snaží se zajistit jí důstojnou lékařskou péči ve vězení.

Proč je volání pro Čechy mnohonásobně dražší než třeba pro Poláky? A proč naše vláda váhá s implementací evropských směrnic, které by české spotřebitele ochránily? Nejen o tom hovořila Zuzana Roithová v pořadu České televize MÁTE SLOVO

„Nesvádějme střídání času na Evropskou unii. Jedinou evropskou směrnicí je harmonizace dnů, kdy se letní a zimní čas mění, kvůli jízdním řádům,“ říká poslankyně EP Zuzana Roithová. „Česká vláda tak rozhoduje o tom, zda budeme i nadále dvakrát ročně posunovat své hodinky.“

Zuzana RoithováJana Bobošíková a Zuzana Roithová -ženy, které se chtějí stát hlavou státu. První dvě známé kandidátky se od sebe absolutně liší svými povahami i názory.

Zuzana RoithováOdmítá, že by ohlášení prezidentské kandidatury šikovně načasovala na dobu, kdy se objeví v médiích jako emisar Evropského parlamentu, když zkoumala zdravotní záznamy uvězněné ukrajinské expremiérky Julie Tymošenkové.
„Mrzí mě, že si to takto vykládáte,“ říká Zuzana Roithová v rozhovoru, který si můžete přečíst ZDE.

Zuzana RoithováRok před výměnou stráží na Pražském hradě požádal TÝDEN o vyplnění dotazníku desítku osobností, které již prezidentskou kandidaturu oznámily, anebo se o nich v souvislosti s volbou hlavy státu nejvíce hovoří. Jiří Dienstbier, Miroslava Němcová, Jan Švejnar a Miloš Zeman na zaslané otázky neodpověděli.

Zuzana RoithováObsáhlý rozhovor Zuzany Roithové pro server Aktuálně.cz naleznete ZDE