Výpis všech článků se štítkem regionpasy.

Pondělní tiskové konference se zúčastnili čtyři senátoři, kteří jsou členy senátního klubu KDU – ČSL. Pozvání přijal Petr Pithart, místopředseda senátu, Václav Koukal, předseda senátního klubu KDU – ČSL, Petr Šilar a domácí Stanislav Juránek. Přítomni byli také dva kandidáti do senátu, Daniel Rychnovský za brněnský kraj a Richard Zemánek za Břeclav. Na tiskové konferenci dostal každý z přítomných prostor k promluvě, při nichž přišla na řadu témata týkající se církevních restitucí, blížících se voleb do senátu i voleb krajských. Program KDU – ČSL do krajských voleb představil Stanislav Juránek (více na webových stránkách  Společně na jedné lodi).

Regionpasy – projekt jihomoravské KDU-ČSL (www.spolecnenajednelodi.cz), který vzbudil velkou polemiku v médiích a zájem občanů, mají své zastánce i v ostatních krajích. Nejnověji se k projektu REGIONPASY přihlásili i lídři krajů Vysočina a Olomouc,Vít Kaňkovský a Marian Jurečka.
Regionpasy se staly předmětem velké diskuze – mohly by totiž občanům kraje v budoucnu ušetřit minimálně 15% v energiích v domácnosti a u mobilních operátorů nejméně 60% ceny, kterou běžný občan platí, a to prostřednictvím společného nákupu.