Výpis všech článků se štítkem senátní volby.

Chtěl bych poděkovat voličům, kteří přišli a v krajských a senátních volbách podpořili kandidáty KDU-ČSL, koaliční kandidátky se zastoupením KDU-ČSL a kandidáty do Senátu s naší podporou. Velice si toho vážím. Díky občanům, kteří nám dali důvěru, jsme skončili v krajských volbách těsně čtvrtí a v senátních jsme spolu s nezávislými kandidáty, které jsme podpořili, obsadili třetí příčku.

Mediafax.cz – Bělobrádek: Mohli jsme získat více, ale jsme spokojeni

Českápozice.cz – Lidovci jsou zpět!

idnes.cz – Vzkříšení lidovců: Jsme zpátky ve hře a chceme do vysoké politiky

tiscali.cz – Ve volebním štábu lidovců panuje spokojenost

deník.cz – Juránek je nejoblíbenější politik v zemi. Má nejvíce preferenčních hlasů

idnes.cz – Lidovec Juránek bodoval, získal nejvíc preferenčních hlasů v zemi

Volby do krajského zastupitelstva a první kolo senátních voleb jsou již za námi. Konečná volební účast do kraje je 37,76% a do senátu 30,32%. Podívejte se blíže na výsledky voleb, jak KDU-ČSL dopadla, kolik získala mandátů a v případě voleb do senátu jak si vedl MUDr. Daniel Rychnovský.

Chtěl bych se zpětně podívat na předvolební kampaň a zrekapitulovat, co jsme v Kohoutovicích pro volby udělali.
V Kohoutovicích bylo umístěno celkem 15 bannerů na plotech a domech našich členů a příznivců. Za to jim patří veliké díky, mohli jsme tak zdarma upoutat pozornost na naše lídry a na náš volební program. DĚKUJEME!

Text Pavla Bělobrádka o volbách je určen všem členům, příznivcům a voličům.
Milé sestry, vážení bratři, dámy a pánové.
Obracím se k Vám všem s výzvou a prosbou, abyste přišli k volbám nejen Vy sami. Každý hlas ve Vaší rodině, okolí, společenství je důležitý. Nezapomeňte na ty, kteří sami k volbám nemohou, aby jim bylo umožněno hlasovat do přenosných volebních uren! Každý hlas se totiž počítá! A my máme šanci, jaká se nevyskytuje každý den. Z našich volebních materiálů jste mohli vyčíst vůli a připravenost něco podstatného v naší zemi změnit.

Každé volební období je ochota vhodit někomu hlasovací lístek nižší a nižší. Lidé se cítí oprávněně zklamáni. To nahrává extremistickým stranám na čele s komunisty.

Předkládáme Vám pracovité lidi s dobrým kreditem a hlubokým odborným zázemím. Vezměte k volbám i své známé a přátele, Vy jste náš nejlepší předvolební tahák, nejlepší předvolební reklama! Ještě nikdy nebyla Vaše aktivita tak důležitá jako nyní. Rozhoduje se o dalším úspěchu a směřování KDU-ČSL.

Za této situace je Vaše volba nadějí pro všechny slušné občany, kteří odmítají rozkrádání státu na všech úrovních, ale zároveň si nepřejí nástup extremistů. My jsme alternativa, my jsme slušná síla, my neparazitujeme na problémech, ale hledáme jejich pozitivní řešení. Jsme zpět, jsme na správné cestě. Pojďte po ní všichni a pomozte prosadit změnu politiky v naší zemi!

S pozdravem „Zdař Bůh!“
Pavel Bělobrádek
Předseda KDU-ČSL

Ve středu 3. října byl po celé odpoledne v kohoutovických ulicích kandidát do senátu MUDr. Daniel Rychnovský. Potkával se osobně s občany Kohoutovic a rozdával všem perníková srdce. Povídal si s nimi o volebním programu, který nabízí, o tom, čím se v senátu chce zabývat (kompletní volební program najdete na jeho webu www.danielrychnovsky.cz), ale také poslouchal názory občanů a zajímal se o témata, která občany zajímají. Občané tak mají osobní zkušenost s tímto kandidátem do senátu za volební obvod 59, který kromě Kohoutovic zahrnuje také MČ Bosonohy, Nový a Starý Lískovec a Brno-střed.
„Představit se Vám osobně je přece slušnost, ne jen na Vás koukat z billboardu či z reklamy.“ Nejen touto větou a postojem k voličům zaujal Daniel Rychnovský kolemjdoucí, velká většina z oslovených občanů přála Danovi hodně štěstí ve volbách, aby za ně byl do senátu zvolen.

Doufejme, že tak kvalitní kandidát, jakým MUDr. Daniel Rychnovský beze sporu je, se do senátu dostane a bude tak moci hájit nejen náš volební obvod 59, ale především obyčejné občany České republiky.

S Danielem Rychnovským se můžete v Kohoutovicích potkávat i nadále. Bude přítomen např. u skákacího hradu na Voříškově ulici před zdravotním střediskem v úterý 9. října od 14 do 18 hodin.

Daniel RychnovskýVčera se konalo krátké setkání s kandidátem do senátu MUDr. Danielem Rychnovským v rámci setkání klubu křesťanských seniorů v Domku Svaté rodiny na Bašného ulici.
Proběhla tam také krátká prezentace o volbách do senátu a bohužel se nestihla prezentace o volbách do kraje. Na obě prezentace je možno se podívat níže ve článku. Daniel Rychnovský však v Kohoutovicích nebyl naposled, ba naopak. V tomto týdnu, ve středu 3. října, stráví celé odpoledne v ulicích Kohoutovic.

Detailní časový rozvrh:

• Vaňhalova 16:30 – 17:00 hod.
  • Prokofjevova 17:00 – 17:30 hod.
  • Richterova 17:30 – 18:00 hod.
  • Musorgského 18:00 – 18:30 hod.
  • Glinkova 18:30 – 19:00 hod.
  • Borodinova 19:00 – 19:30 hod.

Přijďte si s ním popovídat o tématech, která Vás zajímají a která Vás trápí.

Skákací hrad opět v Kohoutovicích
V neposlední řadě Vás zvu také na předvolební mítink KDU-ČSL se skákacím hradem pro děti a s čajem či kávou pro dospělé na Voříškově ulici před zdravotním střediskem. Konat se bude v úterý 9. října od 14 do 18 hodin. Přítomni budou někteří kandidáti do krajských voleb a také kandidát na senátora MUDr. Daniel Rychnovský.

Za výbor místní organizace Vás zve Ondřej Valeš, místopředseda MO KDU-ČSL

imag0554u2 Dnes odpoledne se před zdravotním střediskem v Kohoutovicích v rámci předvolební kampaně do krajských a senátních voleb postavil skákací hrad. Děti se tak mohli pořádně vydovádět na hradě a dospělí měli možnost se osobně potkat s kandidátem do senátu MUDr. Danielem Rychnovským či některými kandidáty do krajského zastupitelstva např. Klárou Liptákovou, Jiřím Miholou a dalšími.
Ti, kteří přišli, si mohli chvíli posedět u kávy či čaje a v klidu tak probrat s kandidáty volební program a současné nepříznivé politické podnebí. Není nad to si s kandidáty pohovořit osobně, lze totiž zjistit, jací doopravdy jsou.

V Kohoutovicích ještě bude možnost se s kandidáty potkat. Budeme rádi, když se sami přijdete přesvědčit o kvalitách našich kandidátů.

Zde máte možnost se podívat na pár fotografií, jak odpoledne probíhalo.