Výpis všech článků se štítkem sjezd.

Nový Hlas červenec 2013Na Nový HLAS se můžete v listovacím formátu ePaper podívat zde: kdu.ecpaper.cz/cervenec2013/#page=1 nebo si ho stáhnout v PDF zde: www.kdu.cz/…/Novy-HLAS-cervenec-2013.pdf.aspx
Červencový Nový HLAS vychází po červnovém sjezdu v Olomouci, jemuž je věnováno celých 12 stran čísla. Konkrétně: výsledky voleb, česká a evropská vize nově zvolených, texty usnesení i ohlasy v médiích.
Pavel Bělobrádek se vyjadřuje k pádu Nečasovy vlády a nabízí naše řešení: předčasné volby a novou KDU-ČSL jako alternativu k bezohledné pravici i nezodpovědné levici. V tomto čísle také krátký článek o kohoutovických Mladých hodech.

Celostátní sjezd KDU-ČSL Olomouc

Projevy kandidátů na sjezdu v Olomouci. Texty i videa.

Celostátní sjezd KDU-ČSL OlomoucNa celostátním sjezdu KDU-ČSL, který se konal od soboty 8. do neděle 9. června 2013, tentokráte v Olomouci. Sjezd tzv. volební se koná jednou za dva roky, a volí se na něm celé vedení strany tj. předseda, místopředsedové, celostátní výbor, celostátní konference, celostátní rozhodčí sbor a celostátní revizní komise.

Na předsedu strany byl jediný kandidát, dosavadní předseda MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA. a byl zvolen 244 hlasy z 272.
O pozici 1. místopředsedy se ucházeli dva kandidáti, dosavadní 1. místopředseda Ing. Marian Jurečka a Leo Steiner. Volbu vyhrál se 184 hlasy dosavadní 1. místopředseda Ing. Marian Jurečka.