Výpis všech článků se štítkem školství.

Vážení rodiče, naši příští studenti a všichni další zájemci o studium a vůbec dění na naší škole, zveme vás na Dny otevřených dveří na klasickém a španělském gymnáziu v Brně-Bystrci (Vejrostova 2). Konají se v úterý 27. listopadu 2012 a v úterý 8. ledna 2013 vždy od 16 do 18 hodin.

Mateřská škola Laštůvkova  nabízí poslední volná místa na příměstském táboře s keramikou  pro děti od 6 do 12 let. Čeká Vás týden plný keramického tvoření, her, zábavy, soutěží a výletů. Těšíme se na známé tváře i nováčky!

Jihomoravské školy a školská zařízení budou mít do prázdnin nové ředitele, konkurzy na jejich místa, nařízená novým zákonem, jsou z větší části úspěšně ukončeny. Většina ze současných ředitelů přitom své posty obhájila, šanci ale dostaly i nové tváře. Kraj v současnosti ovšem také řeší klesající počty studentů, říká náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Výběrové řízení na ředitele vyvolalo na gymnáziu na Slovanském náměstí bouřlivé reakce. Největším kritikem postupu výběrové komise je současný ředitel, podle kterého ovlivnili volbu odboráři.

Odpůrci rušení tradiční elektroprůmyslovky píší i ministrovi.
BRNO Do nového kola boje za svoji školu se pustili studenti, učitelé a příznivci Střední průmyslové školy elektrotechnické v Brně. Zavedenou elektroprůmyslovku v Kounicově ulici totiž Jihomoravský kraj připojil ke škole Purkyňova, což pro ústav s více než devadesátiletou tradicí fakticky znamená zánik. Už letos v červenci vypadne z rejstříku škol. Studenty, učitele, studijní programy i majetek od ní pak převezme Purkyňova.

Brno – Kozel zahradníkem. Tak se dá charakterizovat zaměstnání účetního základní školy v Pavlovské ulici v brněnských Kohoutovicích. Podle zjištění brněnského deníku Rovnost si měl loni a předloni opakovaně převádět peníze z účtu školy na své konto. Nedávno na to přišla nová ekonomka školy.

V květnu a červnu si mohou zájemci o služby miniškolky Maceška na ZŠ Heyrovského vyplnit předběžnou přihlášku na školní rok 2012/13. Na základě přihlášky jim bude rezervováno místo, je však nutné dostavit se k oficiálnímu zápisu, který proběhne v září.

Jihomoravské střední školství čekají další škrty studijních míst. Kvůli demografickému vývoji pro ně nebude dost studentů. Plynu to z dlouhodobého záměru vzdělávací soustavy. Dokument o budoucnosti krajského školství včera prošel krajskou radou a čeká ho hlasování v zastupitelstvu. Nadbytek studijních míst je podle kraje hlavně u víceletých gymnázií. Záměr proto obsahuje kritéria hodnocení těchto škol. Jejich plnění rozhodne o budoucnosti toho, kterého gymnázia. Informoval náměstek jihomoravského hejtmana Stanislav Juránek.

Přesně sto padesát ředitelů jihomoravských školských zařízení bude do konce letošního školního roku muset obhájit své posty. Může za to nová legislativa, ovšem podle náměstka hejtmana Stanislava Juránka se zkušení a kvalitní ředitelé konkurzů nemusejí obávat. Na druhou stranu je podle něj správné, že šanci dostanou i kandidáti s novými nápady.

Rada MČ Brno-Bohunice  na svém zasedání 7.12.2011 odmítla systém celobrněnského elektronického zápisu dětí do MŠ. Hlavním  důvodem jsou kritéria pro přijetí dětí, která magistrátní úředníci do systému zapracovali. Jejich nedostatkem je fakt, že nejsou dostatečně upřednostněny zejména 4-3 leté děti z příslušné MČ, která MŠ provozuje a financuje.