Výpis všech článků se štítkem sociální dávky.

KDU-ČSL zásadním způsobem odmítá nový plán ministra Drábka na výplaty sociálních dávek pouze prostřednictvím tzv. sociálních platebních karet. Pro zdravotně postižené lidi je ukončení výplat složenkou základním logistickým problémem – zvláště pokud bydlí na vesnici. Plán ministerstva je zcela bezohledný a dělá vše pro to, aby bylo vyhověno České spořitelně.

„Problémy s čerpáním dávek na úřadech práce jsou natolik závažné, že by z nich měl premiér vyvodit personální odpovědnost a ministra Drábka odvolat. Tím ale celá záležitost nekončí. Musí se vyšetřit, proč byl místo funkčního systému vytvářen nový a proč byly tyto zakázky bez výběrového řízení zadávány firmám, které mají vazbu na osoby z vedení MPSV,“ říká místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek.