Výpis všech článků se štítkem společně na jedné lodi.

Regionpasy – projekt jihomoravské KDU-ČSL (www.spolecnenajednelodi.cz), který vzbudil velkou polemiku v médiích a zájem občanů, mají své zastánce i v ostatních krajích. Nejnověji se k projektu REGIONPASY přihlásili i lídři krajů Vysočina a Olomouc,Vít Kaňkovský a Marian Jurečka.
Regionpasy se staly předmětem velké diskuze – mohly by totiž občanům kraje v budoucnu ušetřit minimálně 15% v energiích v domácnosti a u mobilních operátorů nejméně 60% ceny, kterou běžný občan platí, a to prostřednictvím společného nákupu.

Lidové noviny | 10.8.2012 | Rubrika: Diskuse | Strana: 9
Článek Kláry Liptákové reaguje na nepřiměřeně ostrou kritiku jihomoravských programových priorit KDU-ČSL pro volby 2012.
Ad LN 7. 8.: Volte nás, dostanete slevu; Slevová bomba.
Jihomoravské KDU-ČSL se povedlo do krajských voleb přijít s plánem konkrétní pomoci pro veřejnost. S plánem, který je náplastí na současné zdražování všech služeb a energií a je veden snahou hospodáře o společné úspory. A také plánem, který umožní mladým dosáhnout na vlastní bydlení. S plánem, který nevytahuje peníze ani z kapes občanů, ani z veřejného rozpočtu, a přitom je schopen ušetřit domácnostem přinejmenším tolik, kolik jim ministr Kalousek nešikovně sebere na zvýšené DPH.
Není právě tento přístup přesně to, co veřejnost od politiků očekává?

Na tiskové konferenci KDU-ČSL, v pondělí 9. 7. 2012, představil předseda jihomoravské KDU-ČSL a náměstek hejtmana Stanislav Juránek projekt REGION PASY. Ty by mohly občanům jihomoravského kraje v budoucnu ušetřit minimálně 15% v energiích v domácnosti a u mobilních operátorů nejméně 60% ceny, kterou běžný občan platí, a to prostřednictvím společného nákupu.

Region pasy by měly navázat na projekt rodinných pasů a senior pasů, o jejichž prosazení se v minulosti zasadil Stanislav Juránek.

O projektu, který byl na tiskové konferenci představen, píší také listy jižní Moravy, internetové noviny Regiony 24 a Deník veřejné správy.

SPOLEČNĚ NA JEDNÉ LODI (http://www.spolecnenajednelodi.cz)