Výpis všech článků se štítkem Stanislav Juránek.
Stanislav JuránekStanislav Juránek, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast školství, se v pořadu Události v regionu vyjádřil k rušení a slučování středních škol. Od roku 2011 studenti a učitelé v Jihomoravském kraji opustili 8 budov, prázdné areály ve většině případů dostala zpět města a obce. Celkově se podle plánu 30 škol sloučí do 15, sestěhování do jedněch prostor ještě čeká například studenty gymnázia a střední zdravotnické školy ve Vyškově.

Chtěl bych se zpětně podívat na předvolební kampaň a zrekapitulovat, co jsme v Kohoutovicích pro volby udělali.
V Kohoutovicích bylo umístěno celkem 15 bannerů na plotech a domech našich členů a příznivců. Za to jim patří veliké díky, mohli jsme tak zdarma upoutat pozornost na naše lídry a na náš volební program. DĚKUJEME!

Pondělní tiskové konference se zúčastnili čtyři senátoři, kteří jsou členy senátního klubu KDU – ČSL. Pozvání přijal Petr Pithart, místopředseda senátu, Václav Koukal, předseda senátního klubu KDU – ČSL, Petr Šilar a domácí Stanislav Juránek. Přítomni byli také dva kandidáti do senátu, Daniel Rychnovský za brněnský kraj a Richard Zemánek za Břeclav. Na tiskové konferenci dostal každý z přítomných prostor k promluvě, při nichž přišla na řadu témata týkající se církevních restitucí, blížících se voleb do senátu i voleb krajských. Program KDU – ČSL do krajských voleb představil Stanislav Juránek (více na webových stránkách  Společně na jedné lodi).

Na tiskové konferenci KDU-ČSL, v pondělí 9. 7. 2012, představil předseda jihomoravské KDU-ČSL a náměstek hejtmana Stanislav Juránek projekt REGION PASY. Ty by mohly občanům jihomoravského kraje v budoucnu ušetřit minimálně 15% v energiích v domácnosti a u mobilních operátorů nejméně 60% ceny, kterou běžný občan platí, a to prostřednictvím společného nákupu.

Region pasy by měly navázat na projekt rodinných pasů a senior pasů, o jejichž prosazení se v minulosti zasadil Stanislav Juránek.

O projektu, který byl na tiskové konferenci představen, píší také listy jižní Moravy, internetové noviny Regiony 24 a Deník veřejné správy.

SPOLEČNĚ NA JEDNÉ LODI (http://www.spolecnenajednelodi.cz)

Daniel RychnovskýPrezident Václav Klaus vyhlásil termín, v němž budou voliči moci rozhodnout o nových krajských zastupitelstvech a třetině Senátu. Volit se bude v pátek 12. a sobotu 13. října.

Jihomoravské školy a školská zařízení budou mít do prázdnin nové ředitele, konkurzy na jejich místa, nařízená novým zákonem, jsou z větší části úspěšně ukončeny. Většina ze současných ředitelů přitom své posty obhájila, šanci ale dostaly i nové tváře. Kraj v současnosti ovšem také řeší klesající počty studentů, říká náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Výběrové řízení na ředitele vyvolalo na gymnáziu na Slovanském náměstí bouřlivé reakce. Největším kritikem postupu výběrové komise je současný ředitel, podle kterého ovlivnili volbu odboráři.

Odpůrci rušení tradiční elektroprůmyslovky píší i ministrovi.
BRNO Do nového kola boje za svoji školu se pustili studenti, učitelé a příznivci Střední průmyslové školy elektrotechnické v Brně. Zavedenou elektroprůmyslovku v Kounicově ulici totiž Jihomoravský kraj připojil ke škole Purkyňova, což pro ústav s více než devadesátiletou tradicí fakticky znamená zánik. Už letos v červenci vypadne z rejstříku škol. Studenty, učitele, studijní programy i majetek od ní pak převezme Purkyňova.

My jsme nachystali dotace pro začínající podnikatele, je to určitá skupina podnikatelů, řekl bych, spíš živnostníků v tom smyslu, že mají svoji živnost a mají se o ni starat, tak jsme rozhodli o tom, že mohou dostat dotaci od jihomoravského kraje ve výši 20 až 60 000 korun, s tím, že jsme na to vyčlenili částku 1,2 milionu korun.

Jihomoravské střední školství čekají další škrty studijních míst. Kvůli demografickému vývoji pro ně nebude dost studentů. Plynu to z dlouhodobého záměru vzdělávací soustavy. Dokument o budoucnosti krajského školství včera prošel krajskou radou a čeká ho hlasování v zastupitelstvu. Nadbytek studijních míst je podle kraje hlavně u víceletých gymnázií. Záměr proto obsahuje kritéria hodnocení těchto škol. Jejich plnění rozhodne o budoucnosti toho, kterého gymnázia. Informoval náměstek jihomoravského hejtmana Stanislav Juránek.