Výpis všech článků se štítkem Svatomartinské víno.

V neděli 17. listopadu jsme opět v Kohoutovicích připravili ochutnávku letošního svatomartinského vína. Po mších svatých před Kaplí Svaté rodiny ho požehnal P. Jiří Bůžek, místní duchovní správce.
Víno bylo z Čejkovic z odrůdy Moravský muškát. Bylo lehké, aromatické, a decentně sladké. Prostě krásné mladé víno. Doufáme že všichni byli s ochutnávkou spokojeni. Děkujeme za mnoho podnětů k naší činnosti či nápady jak Kohoutovice zlepšit.
Všichni přítomní si mohli kromě ochutnávky také odnést drobné předměty jako byly vánoční pohledy Kohoutovic, výborný bylinkový čaj či pamětní pohlednice Grand Prix v Kohoutovicích.

Letošní setkání u Svatomartinského vína proběhne v neděli 12. listopadu 2017 u kohoutovické Kaple Sv. Rodiny.
Žehnání vína začíná po skončení mší svatých tedy cca v 8.30 a v 11.30 hod. na prostranství před kaplí.

Všichni jste srdečně zváni!

Za výbor místní organizace KDU-ČSL zve předseda Bc. Jakub Hruška, místopředseda Ing. Pavel Bartoš a místopředseda Ondřej Valeš

DSC_0191

V neděli 13.11.2016 proběhla již tradiční akce „Svatomartinské víno“. O tom, že se akce těší oblibě u občanů svědčí fakt, že se jednalo již o pátý ročník v řadě. Svěcení a následná ochutnávka prvních vín nového ročníku proběhla po obou mších svatých (7:30 a 10:30) před kaplí Svaté rodiny v Brně Kohoutovicích. K dispozici bylo jak víno červené, tak bílé, které posvětil otec p. Jiří Bůžek. Pro děti či abstinenty bylo k dispozici na výběr mezi kofolou či teplým čajem. Počasí vyšlo a atmosféra byla báječná, jak se můžete sami přesvědčit na fotkách.

Budeme se těšit zase za rok na další, již šestý ročník!

DSC_0205DSC_0201DSC_0193 DSC_0190

svatomartinské víno brno kohoutoviceTradiční, pátý ročník Svatomartinského vína se uskuteční po obou mších svatých před kaplí Svaté rodiny dne 13.11.2016.

Všechny srdečně zveme!

Do prosincového Nového HLASU se dostal článek o akci konané v naší městské části. Článek o Svatomartinském víně je příkladem pro ostatní městské části a malé obce, jak oslovovat široké spektrum obyvatel a navazovat s nimi nezávazný dialog.

Místní organizace KDU-ČSL v Brně-Kohoutovicích uspořádala v letošním roce poprvé v historii Kohoutovic košt Svatomartinského vína. Program byl zahájen v neděli 11. listopadu dopoledne po mši svaté. Farníci se shromáždili před kaplí Svaté Rodiny, kde byly připraveny lahve Svatomartinského vína z Templářských vinných sklepů z Čejkovic. Během slavnostního církevního obřadu farář P. Pavel Haluza víno požehnal, člen výboru MO KDU-ČSL Jakub Hruška přečetl úryvek o víně ze Starého zákona z knihy Syrachovec a všichni společně zazpívali moravskou lidovou píseň „Pijte vínečko, dobré je.“ Všechny přítomné pozdravil senátor a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek, který akci pomohl zajistit.

Rádi bychom Vás pozvali v neděli 11. listopadu 2012 na ochutnávku letošního Svatomartinského vína.
Akce se bude konat od 15 hodin na zahrádce restaurace Montána (MHD zastávka Voříškova a Kohoutovice, hájenka). Budete moci ochutnat Svatomartinské víno jak bílé tak červené.
Odpolední ochutnávce bude předcházet žehnání vína, a to po ranních mších svatých, tedy cca v 8.30 a v 11.30 hodin, před kaplí Svaté rodiny.

Jste srdečně zváni jak na žehnání Svatomartinského vína, tak na jeho ochutnávku.