Výpis všech článků se štítkem ÚOHS.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) znovu prošetří tendr brněnské radnice na nákup 84 startovacích bytů pro mladé rodiny za 150 milionů korun. Antimonopolní úřad ho loni v červnu zrušil. Předseda úřadu Petr Rafaj ale nyní rozhodnutí svých podřízených změnil a vrátil jim případ znovu k došetření, uvedl ÚOHS na svém webu.

Jsou situace v mém životě, kdy světu kolem sebe rozumím, a také jsou časy, kdy jen koukám jako blázen. To nemluvím o pár pivech navíc, nebo o tom, že si zapomenu vzít po ránu brýle. Jsem přesvědčen, že svět má své jasné zákonitosti, které člověk vnímá, až když jsou narušeny.

Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) by měl okamžitě zastavit proplácení zakázky za nový systém sociálních dávek, podnět k tomu v úterý podala KDU-ČSL a Mediafax ho má k dispozici. Podle lidovců mělo ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) obejít zákon o zadávání veřejných zakázek. Na snímku místopředseda lidovců Jan Bartošek.
PRAHA / 14:56, 07. 02. 2012
Podnět antimonopolnímu úřadu podal místopředseda lidovců Jan Bartošek. Jeho návrh směřuje proti uzavření smlouvy bez zadávacího řízení v režimu zákona o veřejných zakázkách.

„Problémy s čerpáním dávek na úřadech práce jsou natolik závažné, že by z nich měl premiér vyvodit personální odpovědnost a ministra Drábka odvolat. Tím ale celá záležitost nekončí. Musí se vyšetřit, proč byl místo funkčního systému vytvářen nový a proč byly tyto zakázky bez výběrového řízení zadávány firmám, které mají vazbu na osoby z vedení MPSV,“ říká místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek.