Výpis všech článků se štítkem ústava.

ustava-cloud_1Odborná komise pro informační technologie KDU-ČSL pod vedením Tomáše Svobody připravila pro občanskou odbornou i laickou veřejnost originální novinku. Od pondělí 8. dubna od 12.00 je na webových stránkách KDU-ČSL ke stažení propracovaná verze elektronické knihy s textem Ústavy ČR. Dokument je zde k dispozici ve dvou formátech, pro běžné čtečky ve formátu ePub a pro čtečky Kindle ve formátu mobi. Autorem krátké předmluvy je místopředseda KDU-ČSL Pavel Svoboda.

„Nechci teď mluvit za vás a říci, že každý z vás přesně ví, kolikrát v čem současný prezident porušil slib dodržovat ústavu. Myslím si, že to vím a znám několik kolegyň a kolegů, kteří to také vědí. Určitě neznám ale názory nás všech. Možná, že je nás hodně, možná většina. Nikdy v případech porušení slibu nešlo o nuance, kterou by byla třeba liknavost. Odvolal, ale dal si na čas. V případech, které mám na mysli nešlo o liknavost, byla porušena litera ústavy, nejen duch ústavy,“ uvdl ve svém vystoupení v Senátu Petr Pithart. Videozáznam jeho vystoupení ZDE