Výpis všech článků se štítkem ústavní soud.

158166-top_foto1-jlgkxObce, které nesouhlasí s provozováním videoloterijních terminálů (VLT) na svém území, je nyní budou moci regulovat. Ústavní soud totiž vyhověl stížnosti města Klatovy, kterému se nelíbilo, že ministerstvo financí umožňuje povolovat provoz VLT na území obce až do roku 2014, aniž by bralo zřetel na názor obce.

Brno, Frýdlant, 22. 6. 2012 – Zastupitelstvo Frýdlantu nad Ostravicí včera večer podalo prostřednictvím datové schránky ústavní stížnosti na Ministerstvo financí. Připojilo se tak k Židlochovicím, Českým Velenicím a Klatovům, které si na nečinnost Kalouskova ministerstva u Ústavního soudu také stěžují. Tyto obce zakázaly hazard, ale ministerstvo odmítlo svoje hazardní přístroje zrušit. Výjimečnost Frýdlantu je v tom, že má jako jediný ze zmíněných obcí protihazardní vyhlášku platnou až podle současného znění zákona, který obsahuje tříleté přechodné ustanovení. Toto ustanovení chce Frýdlant zrušit. Řekl to na tiskové konferenci zastupitel Frýdlantu nad Ostravicí za KDU-ČSL Radim Petr.