Výpis všech článků se štítkem vedení.

V neděli 5. 3. 2017 se v podvečer v Domku Svaté rodiny konala výroční členská schůze. Té se zúčastnilo 33 z 48 členů místní organizace.

Na schůzi proběhly volby členů výboru místní organizace a delegátů na městskou konferenci. Předsedou místní organizace byl zvolen Jakub Hruška, 1. místopředsedou Ing. Pavel Bartoš, 2. místopředsedou Ondřej Valeš. Členy výboru pak byli zvoleni Jitka Adolfová, Ing. Jakub Sychra, PhDr. Petr Hruška, MBA, Jaroslav Suchý.

Pozvání na výroční členskou schůzi přijali tři hosté. Prvním z nich byl předseda okresní organizace a poslanec parlamentu ČR Mgr. Jiří Mihola, Ph.D., který přiblížil témata z celostátní politiky, včetně aktuálního záměru společné kandidátní listiny do voleb do PS PČR se Starosty a nezávislými.

Dalším milým hostem byl Mgr. Petr Hladík, který je 1. náměstkem primátora města Brna. Ten ve svém pozdravu představil již fungující i plánované projekty města Brna, za které se zasadila KDU-ČSL.

Třetici hostů doplnil host, který je v Kohoutovicích “doma”, Mgr. Jaroslav Suchý. Ten zastává v současné době post radního města Brna v oblasti školství, mládeže a tělovýchovy. I on zmínil některé z plánovaných projektů města.

VČS se usnesla na řadě usnesení, z nichž určitě stojí za zmínku poděkování odstupujícímu výboru MO, zvláště pak odstupujícímu předsedovi. Členové MO společně uctili minutou ticha památku všech, kteří nás předešli na věčnost.

Vzhledem k náročnému programu mnoha voleb a vystoupení hostů trvala letošní Výroční členská schůze déle, než je zvykem.

Celostátní sjezd KDU-ČSL OlomoucNa celostátním sjezdu KDU-ČSL, který se konal od soboty 8. do neděle 9. června 2013, tentokráte v Olomouci. Sjezd tzv. volební se koná jednou za dva roky, a volí se na něm celé vedení strany tj. předseda, místopředsedové, celostátní výbor, celostátní konference, celostátní rozhodčí sbor a celostátní revizní komise.

Na předsedu strany byl jediný kandidát, dosavadní předseda MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA. a byl zvolen 244 hlasy z 272.
O pozici 1. místopředsedy se ucházeli dva kandidáti, dosavadní 1. místopředseda Ing. Marian Jurečka a Leo Steiner. Volbu vyhrál se 184 hlasy dosavadní 1. místopředseda Ing. Marian Jurečka.

Alexandra Alvarová byla od 1. dubna 2012 pověřena výkonem funkce tiskového mluvčího KDU-ČSL. Dosavadní mluvčí Martin Horálek byl uvolněn do volebního týmu Zuzany Roithové.