Výpis všech článků se štítkem Velká cena.

Připravili jsme pro Vás další občasník „Kohoutovice, jak je chceme„.

Přejeme příjemné čtení.

grand prix

V pátek 4. Července se Kohoutovicemi „proženou“ skvosty historie Brno Grand Prix. Závodní vozy projedou částí původního Masarykova okruhu až na Náměstí Svobody. Zde zůstanou vystaveny pro netrpělivé, fotky chtivé, fanoušky.

Jakub Hruška

Brno – Ceny v hotelech a restauracích se v době Velké ceny pravidelně nafouknou přibližně o čtvrtinu. Podle podnikatelů, ale už není Velká cena takový zlatý důl, jako dřív. Návštěvníci okruhu šetří, kde se dá, vozí si například vlastní grily.

Návštěvnost brněnské Grand Prix oproti loňskému roku klesla. Vyplývá to z údajů, publikovaných městskou policií v neděli odpoledne. Zatímco v roce 2011 se přišlo na motocyklové závody od pátku do neděle podívat 238 tisíc návštěvníků, letos jich bylo 212 303.  Letošní ročník Velké ceny navštívilo v pátek 17 624, v sobotu 55 447 a nedělní závod sledovalo 139 232 diváků (v roce 2011 155 tisíc, maximum 159 tisíc v roce 2006).