Výpis všech článků se štítkem vládní krize.

Pavel BělobrádekKDU-ČSL považuje za nejlepší řešení nové volby. Jakékoli prodlužování politické krize nepřináší České republice nic dobrého.
Ukázalo se, že „stojednička“ ve skutečnosti neexistuje. Sněmovna by se měla jednoznačně rozpustit. V co nejkratším termínu je třeba připravit nové volby, které jsou nejvhodnějším řešením současné situace, což KDU-ČSL deklaruje od samého počátku vládní krize.

Pavel BělobrádekPodle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka jmenování premiéra Jiřího Rusnoka krizi neřeší: „Musí to být jen mezikrok na cestě k předčasným volbám. KDU-ČSL je přesvědčena, že řešením pro tuto zemi není ani pokus o resuscitaci stávající koalice, ani kabinet, který se opírá pouze o důvěru prezidenta.“
KDU-ČSL je připravena nabídnout občanům novou generaci politiků místo těch, kteří jsou u moci dvacet let. Jako cestu z ekonomické i politické krize nabízíme voličům koncept sociálně tržního hospodářství a nové tváře.