Výpis všech článků se štítkem volby.

Jiří MiholaV parlamentních volbách se KDU-ČSL umístilo v jihomoravském kraji na čtvrtém místě s 10,26% hlasů. Celkem tedy podpořilo KDU-ČSL v Jihomoravském kraji 58 928 voličů.

Volební místnosti jsou otevřeny v pátek od 14-22 hod. a v sobotu od 8-12 hod.

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dnes ostře kritizoval předvolební volební výzkumy ve veřejnoprávních médiích, které v mnohých krajích dávali lidovcům výrazně méně, než nakonec získali. Podle lidovců se jednalo o manipulaci s cílem je poškodit.
„Opakovaně KDU-ČSL získala ve volbách více, než ukazovaly výzkumy veřejného mínění. Jestliže nás odmítli pozvat do některých předvolebních debat Českého rozhlasu na základě pochybných průzkumů, měla by na to Rada Českého rozhlasu a České televize rozhodně reagovat,“ uvedl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Daniel RychnovskýPrezident Václav Klaus vyhlásil termín, v němž budou voliči moci rozhodnout o nových krajských zastupitelstvech a třetině Senátu. Volit se bude v pátek 12. a sobotu 13. října.

Pavel BělobrádekPavel Bělobrádek byl 16. 4. v 19.30 hod. hostem pořadu Hovory o politice na Českém rozhlasu 6. Záznam pořadu si můžete poslechnout zde: www.rozhlas.cz/cro6/porady/_porad/821

Těžko nám bude některá politická strana konkurovat počtem starostů a místostarostů na kandidátce. A to nemluvím jen o starostech malých obcí. My máme v první patnáctce všechny starosty okresních měst kraje, i pardubickou primátorku,“ říkáRoman Línek v rozhovoru pro Právo.

Pavel SvobodaNevěřil jsem vlastním uším, když jsem v neděli 11.3.2012 večer v Událostech ČT1 slyšel komentář premiéra Nečase k výsledkům slovenských voleb: závidí Ficovi možnost jednobarevné vlády a pro politickou stranu je podle něj nejhorší, když musí splnit svůj volební program. Měli bychom si zapamatovat, co tím řekl i neřekl.

Pavel BělobrádekSkupina zástupců poslaneckých a senátních klubů, která je vedena vicepremiérkou Karolínou Peake, pracuje v těchto dnech na shrnutí návrhů reformy volebních zákonů. Jiří Stodůlka, pověřený vyjednáváním za KDU-ČSL, je nespokojen s tím, že pracovní skupina neodsouhlasila lidovecký návrh na omezení volebních dnů ze dvou na jeden.

Naším záměrem je pokračovat v řešení dlouhodobých problémů Kohoutovic a jejich občanů.

Dosáhli jsme:
– udržení křesťanské třídy v MŠ Bellova
– realizace záměru krytého bazénu
– úprava prostranství před kaplí Svaté rodiny
– udržení tradice kohoutovických hodů
– zavedení ekologické akce „Čistý les“
– schválení záměru vybudovat cyklistickou a in-line stezky
– zapojení MČ do programu regenerace panelových domů

Naše hlavní cíle:
– úplný zákaz výherních hracích automatů a videoterminálů
– bydlení pro mladé rodiny
– vybudování společenského a duchovního centra
– větší a spravedlivou finanční podporu mateřským a základním školám
– vytvoření nových parkovacích míst

Naším záměrem pro následující volební období je pokračovat ve spolupráci s demokratickými stranami v Kohoutovicích a navázat na plnění volebního programu z minulého období.

Prostřednictvím zvolených zastupitelů budeme prosazovat:

RODINA A SPOLEČNOST

• Budeme oslovovat mladé rodiny s dětmi a pomáhat jim s řešením jejich problémů a potřeb
  • Podpoříme zájmové aktivity seniorů
  • Budeme udržovat a rozvíjet vlastivědné a tradiční aktivity v Kohoutovicích

ROZVOJ MĚSTSKÉ ČÁSTI

• Zapojení městské části do celostátního programu regenerace panelových sídlišť
  • Podporovat přípravu a zainvestování pozemků pro bytovou a komerční výstavbu (Juranka, Libušina třída, oblast Myslivny)
  • Podporovat bytovou a komerční výstavbu v Kohoutovicích