Výpis všech článků se štítkem zdravotnictví.

Máme systém-nesystém. Ministerstvo zdravotnictví se vznáší nad nemocnicemi, jakoby na nic nemá vliv, protože systém je v rukou zdravotních pojišťoven. Ty zase nepracují jako pojišťovny pro klienta, kterého pojišťují, ale spíše jako represivní složky. Pacient nemá v systému téměř žádnou cenu. Je nickou v soukolí a musí se doprošovat. Takto to skutečně vypadá. Mluvím z praxe.

Ludvík Hovorlka byl ve čtvrtek 14. 6. hostem pořadu Studio STOP na ČRo 6. Pořad si můžete poslechnout na této adrese:prehravac.rozhlas.cz/audio/2655951

Daniel RychnovskýJaké konkrétní změny v souvislosti s nově schválenou koncepcí zdravotnických služeb zajišťovaných v městských zdravotnických zařízeních mohou Brňané očekávat? Ptal jsem se opakovaně, vznášel i písemné dotazy, ale odpovědi se mi nedostalo.

Daniel RychnovskýDaniel Rychnovský vyjádřil za brněnskou KDU-ČSL názor na platby za primáře a odborné lékaře:  „Beru to jako ukvapené a nesystémové rozhodnutí, kde se míchají dvě věci – privátní sektor a veřejný sektor.  Celá koncepce má slabá místa, chybí jakákoliv pravidla – jak bude primář zjišťovat, kterému lékaři zaplatit a kterému ne? Jak určí, který je dobrý lékař a který ne?

Daniel RychnovskýNávrh  ze dne 3.4.2012

1/ Proč koncepce neobsahuje základní analytická data , zejména  počty lůžek, počty pracovníků, náklady a výnosy jednotlivých ZZ a zejména vyhodnocení efektivit jednotlivých provozů ?

Daniel RychnovskýKoncem minulého týdne se v médiích objevila zpráva, která mě jako lékaře a bývalého ředitele Nemocnice Milosrdných bratří, pod niž léčebna patří, velmi zneklidnila