Výpis všech článků se štítkem živnostníci.

My jsme nachystali dotace pro začínající podnikatele, je to určitá skupina podnikatelů, řekl bych, spíš živnostníků v tom smyslu, že mají svoji živnost a mají se o ni starat, tak jsme rozhodli o tom, že mohou dostat dotaci od jihomoravského kraje ve výši 20 až 60 000 korun, s tím, že jsme na to vyčlenili částku 1,2 milionu korun.

Klára LiptákováPrioritou každé vlády by mělo být motivovat lidi, aby se primárně postarali sami o sebe. Prototypem těchto příčinlivých a na vlastních nohou stojících občanů jsou živnostníci a drobní podnikatelé. Ti, kteří od státu nikdy nic nechtěli, vykořisťují jen sami sebe, neví co je to konec pracovní doby, obvykle nečerpají nemocenskou a ani důchod, protože umřou ve stoje po cestě ze skladu do dílny. Místo aby naše rádoby pravicová vláda tyto lidičky postavila na piedestal a motivovala ostatní k obdobnému chování, začíná uvažovat o jejich tužším zdanění. Nějaký chytrák – spravedlivý rovnostář přišel s nápadem, že milion vydělaný zaměstnancem je stejný, jako milion vydělaný živnostníkem, a měly by se tedy taky stejně zdanit.