Výpis všech článků se štítkem Zuzana Roithová.

Zuzana RoithováDnes bude Evropský parlament hlasovat nejen o rámcovém rozpočtu, zemědělské politice, ale také o absintu. Patřím k těm poslancům, kteří se budou snažit vrátit Komisi návrh nařízení o lihovinách. Obsahuje totiž definici absintu a to nikoli podle středoevropského, ale podle francouzského receptu (povinný obsah anýzu apod.)

Zuzana RoithováUpřímně děkuji všem, kteří mne podporovali a pomohli mi nezištně v jedenáctiměsíčním maratonu předvolební kampaně. Spolu s vámi jsem přesvědčena, že to stálo za to. V čemsi jsme společně zvítězili. A z toho mám radost.
Prvním vítězstvím je zviditelnění témat a hodnot, které mají zásadní vliv na kvalitu života občanů a přesahují jedno volební období. Žiji podle nich a prosazuji je trvale jako součást křesťansko demokratické politiky.
Druhým vítězstvím je styl vedení kampaně, který vylučoval jakoukoli možnost znevěrohodnit případnou příští prezidentku kvůli pochybnostem o finančních zdrojích kampaně, závislosti na sponzorech , nebo vazbám na minulé či současné kmotry.
Třetím vítězstvím – doufám – bude přemýšlení voličů o těchto principech a jejich vliv na druhé kolo přímé prezidentské volby stejně jako na další volby politických reprezentantů v naší zemi.

Zuzana RoithováJiž zítra se otevírají dveře volebních místností historicky první přímé volby prezidenta České republiky.
Proto výbor MO KDU-ČSL Brno-Kohoutovice jednomyslně odhlasoval usnesení:
Výbor MO doporučuje svým členům a příznivcům volit v prezidentských volbách 2013 Zuzanu Roithovou.

Zuzana Roithová kritizuje ve svém novoročním blogu prezidentskou amnestii. Blog již dosáhl sledovanosti 32 tisíc přístupů.

Ze všech prezidentských kandidátů měla Zuzana Roithová vůbec nejmenší podíl neplatných podpisů. Pomohl jí k tomu i unikátní pyramidový systém desítkářů, stovkařů a tisíckářů, kteří sháněli podpisy primárně mezi známými a v rodině. Roithová je první ze tří žen bojujících o Hrad, kterou představujeme v podrobném profilu.

Rádi bychom Vás srdečně pozvali na představení knihy Vidět srdcem, jejíž autorkou je Zuzana Roitohvá. Setkání s autogramiádou se bude konat v pátek 14. prosince v Brně. Více se o akci dočtete v přiložené pozvánce.

Zuzana Roithova má podle zveřejnění výsledku správního řízení Ministerstva vnitra nejmenší chybovost ze všech prezidentských kandidátů. Konkrétně 4,22 % v 1. kole a 3,32 % ve 2. kole kontrolovaných vzorků. Pro srovnání – Miloš Zeman nebo Jan Fischer měli v obou vzorcích chybovost přes 11 %, Tomio Okamura dokonce 19 %.

Vážené sestry, vážení bratři – dámy a pánové,
v pondělí 29. října 2012 jsem na Ministerstvu vnitra podala oficiální kandidaturu na úřad prezidenta České republiky. Součástí bylo i předání zkontrolovaných a roztříděných podpisových archů, které podpořilo 80.894 z Vás.
Dovolte mi poděkovat Vám všem, kdo jste pomohli sebrat podpisy podporující mou kandidaturu na úřad prezidenta ČR. Věnovali jste mi nejen svůj volný čas a nemalé úsilí, ale zaručili jste se za mě před ostatními svým jménem. A toho si nesmírně vážím. Oceňuji také Vaši pečlivost a důslednost, díky níž je minimalizována chybovost. V neposlední řadě chci poděkovat všem, kteří celý systém sběru podpisů vymysleli, organizovali a na závěr podpisové archy několik dní třídili, kontrolovali a číslovali. Jejich systematičnost a důslednost je obdivuhodná.

Lidovecká europoslankyně Zuzana Roithová dnes na ministerstvu vnitra oficiálně podala kandidaturu na prezidentku. Podpořila ji petice s podpisy asi 81 tisíc lidí. Čestné funkce navrhujícího občana se ujal filozof a bývalý ministr školství Jan Sokol. Sám v roce 2003 neúspěšně usiloval o pozici hlavy státu proti Václavu Klausovi.